Rotterdam 2020 - Oostenrijk

kanimage
Artiest
Vincent Bueno
Nummer
Alive
Muziek
Vincent Bueno, David Yang, Felix van Göns en Artur Aigner
Tekst
Vincent Bueno
Omroep
ORF
Label
BUENO MUSIC
Halve finale
2
Sociale media

Bio

Deze Oostenrijkse-Filipijnse zanger is een oude bekende: in 2016 finishte hij zesde in de Oostenrijkse Songfestivalvoorronde met All We Need Is That Love. In 2017 was hij achtergrondzanger van Nathan Trent voor Oostenrijk op het festival in Kiev.

In 2008 hoorde Oostenrijk voor het eerst van deze man, toen won hij bij ORF, de omroep die hij in 2020 op het Songfestival zal vertegenwoordigen, de wedstrijd Musical! Die Show, een muzikale talentenjacht op tv.

Vincent is ook sterk actief in de Filipijnen, hij ligt namelijk onder contract bij een Filipijnse platenmaatschappij. Op zijn vierde al begon hij met dansen en later studeerde hij af in muziek en uitvoerende kunsten aan het conservatorium van Wenen. Deze zanger speelt ook vier instrumenten (piano, gitaar, basgitaar en drums), al zal hij uiteraard die vaardigheden niet nodig hebben op het Songfestival, waar de muziek op band staat.

Het muzikale heeft Vincent van zijn vader, die zelf zanger was en leadgitarist in een groep. Zijn ouders zijn overigens allebei Ilocano, de derde grootste etnische groep in de Filippijnen.

Vincent Bueno heeft al drie albums uit, Step by Step, Wieder Leben en Invincible, en een aantal singles. Het lied waarmee hij naar Rotterdam trekt, heet Alive.

Selectieprocedure

De 34-jarige Vincent Bueno werd door de Oostenrijkse omroep ORF intern aangeduid om zijn land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020.

Na zijn bekendmaking als kandidaat voor Rotterdam was er voornamelijk veel aandacht voor zijn homofobe uitspraken, die Vincent nadien toelichtte via sociale media. Ondanks het feit dat hij ooit gezegd heeft dat hij hoopt om later heteroseksuele kinderen te krijgen, zegt Bueno geen homohater te zijn.

Clip

play

Advertentie