Rotterdam 2020 - Griekenland

kanimage
Artiest
Stefania
Nummer
SUPERG!RL
Muziek
Dimitris Kontopoulos en Arcade
Tekst
Dimitris Kontopoulos, Arcade en Sharon Vaughn
Omroep
ERT
Label
EGO Company
Halve finale
2
Sociale media

Bio

De in Utrecht geboren Stefania Liberakakis was ooit lid van Kisses, de meidengroep die Nederland vertegenwoordigde op het Junior Eurovisiesongfestival van 2016. Ze zingt nu solo en heeft al enkele liedjes uit. Ze is erg populair op Instagram en TikTok. Daarnaast heeft ze geacteerd in drie films en in de televisieserie Brugklas. Ze nam eerder al deel aan The Voice Kids en zong in het bekende koor Kinderen voor Kinderen.

De Griekse kandidate is veel bekender in Nederland dan in Griekenland zelf. Iets wat Stefania zelf ook beseft. Ze was dan ook tot tranen toe bewogen toen ze aangeduid werd. In 2019 kreeg ze alvast de kans om op te treden bij de in Griekenland erg populaire MAD Video Music Awards.

Het meisje is nog altijd maar 17 jaar en dus schoolplichtig. Omdat haar examens in de periode van het Songfestival vallen, moet ze die overdoen.

Selectieprocedure

De Griekse omroep heeft het moeilijk om geheimen te bewaren. Net als in 2019 was de naam van hun kandidate al maanden op voorhand gelekt in de lokale media. Begin februari kwam er een officiële mededeling: jonge Grieks-Nederlandse zangeres Stefania Liberakakis zal Griekenland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam.

De zangeres zou drie liedjes voorgesteld hebben aan ERT, twee daarvan zijn van Dimitris Kontopoulos. De man die al voor verschillende Songfestivalliedjes zorgde. SUPERG!RL is inderdaad van Kontopoulos. Hij schreef het samen met Grieks muziekteam Arcade en Sharon Vaughn. Die laatste schreef ook al Songfestivalliedjes Scream van Sergey Lazarev en Waterline van Jedward. Voor de choreografie luistert Stefania naar Fokas Evangelinos, ook al een man met veel ervaring op het festival. Dit team zit dit jaar ook achter de inzending van Moldavië. 

Clip

play

Advertentie