Rotterdam 2020 - Tsjechië

kanimage
Artiest
Benny Cristo
Nummer
Kemama
Muziek
Osama Verse-Atile, Ben Cristovao, Charles Sarpong en Rudy Ray
Tekst
Osama Verse-Atile, Ben Cristovao, Charles Sarpong en Rudy Ray
Omroep
ČT
Label
Black Different
Halve finale
2
Sociale media

Bio

Benny Cristo is de artiestennaam van Ben Cristóvão. Hij werd geboren op 8 juni 1987 in de Tsjechische stad Plzeň. Zijn moeder is Tsjechische en zijn vader een Angolees.

Benny Cristo werd bekend door zijn deelname aan het programma Superstar in 2009. Hij schopte het tot de finale. In 2010 bracht hij zijn debuutalbum Definitly Different uit. Met zijn single Aleiaio haalde hij in 2019 een derde plaats in de Tsjechische hitlijsten, zijn hoogste rangschikking tot nu toe. Zijn hits Bomby en Padam zijn al meer dan 24 miljoen keer bekeken op YouTube.

Naast zijn muziekcarrière focust Benny zich op Braziliaans jiu jitsu. Hij behaalde al meerdere medailles op een internationaal toernooi. Met meer dan 800.000 volgers op Instagram is Benny Cristo ook heel populair op sociale media.

Zijn liedje Kemama werd na zijn selectie nog grotendeels herwerkt naar een nieuwe versie. Maar die kreeg niet veel goede kritieken. Waardoor er een derde, finale versie gemaakt werd.

Selectieprocedure

Tsjechië gebruikte voor de derde keer op rij een internetselectie om een kandidaat te selecteren. Het publiek, zowel uit Tsjechië als uit andere landen kon hun stem uitbrengen via de officiële app van het Songfestival. Er werden meer dan 35.000 individuele stemmen geregistreerd.

Daarnaast was er nog een professionele jury die vijftig procent van de stemmen in handen had. Uit de resultaten die de omroep publiek heeft gemaakt, blijkt dat Benny Cristo 12 punten van het publiek en 10 van de jury wist te verzamelen en zo met 22 punten bovenaan eindigde.

 

Foto: Benedikt Renč

Clip

play

Advertentie