Rotterdam 2020 - Australië

kanimage
Artiest
Montaigne
Nummer
Don't Break Me
Muziek
Anthony Egizii, David Musumeci en Jessica Cerro
Tekst
Anthony Egizii en Jessica Cerro
Omroep
SBS Australia
Label
Wonderlick Entertainment
Halve finale
1
Sociale media

Bio

Montaigne werd geboren onder de naam Jessica Alyssa Cerro op 14 augustus 1995. Ze groeide op in het Hills District, een buitenwijk van Sydney. De vader van Montaigne was een voetballer die zowel in de Australische als de Maleisische nationale competitie speelde. Volgens de zangeres zelf, zou ze roots hebben in Argentinië, Spanje, de Filipijnen en Frankrijk. Jessica koos de artiestennaam Montaigne in 2013. De naam verwijst naar de Franse filosoof en schrijver Michel de Montaigne. Ze brengt indiemuziek.

De Australische werd ontdekt door radiozender Triple J. Met haar nummer Anyone But Me werd ze finaliste in een wedstrijd van de zender voor scholieren. Montaigne maakte eerst haar middelbaar af voor ze zich op haar muziekcarrière richtte. Op 5 augustus 2016 lanceerde ze haar debuutalbum Glorious Heights. Hiermee schopte ze het tot de vierde plaats in de ARIA Album Chart, de bekendste hitlijst van Australië, en won ze een ARIA award voor Beste Nieuwkomer van 2016. Vorig jaar kwam haar tweede plaat uit.

In haar vrije tijd speelt Montaigne, net als haar vader, graag eens potje voetbal. Ze zet zich ook in voor het klimaat en probeert haar fans en volgers aan te sporen hun steentje bij te dragen om de planeet te redden. Ze experimenteert trouwens graag met verschillende haarkleuren.

In de voorronde viel Montainge op door een act neer te zetten waarin ze een soort op hol geslagen clown neerzette. Haar liedje gaat over een relatie waarin het breekpunt nabij is.

Selectieprocedure

De Australische kandidaat werd voor de tweede keer gekozen in de show Eurovision – Australia Decides. Er waren tien kandidaten maar uiteindelijk was het Montaigne die aan het langste eind trok en naar Rotterdam mag.

De show begon om 10.30 uur Belgische tijd. De zangeres werd eerste bij de vakjury en tweede bij de publiekstemming. In totaal behaalde ze dus wel voldoende punten om de winst in de wacht te slepen. De zangeres versloeg onder andere Vanessa Amorosi, die ooit een wereldhit had met Absolutely Everybody. Zij werd derde.

Clip

play

Advertentie