Rotterdam 2020 - Malta

kanimage
Artiest
Destiny Chukunyere
Omroep
TVM
Halve finale
1
Sociale media

Bio

De Maltese zangeres Destiny Chukunyere werd geboren op 29 augustus 2002 en is slechts 17 jaar. Dit maakt dat ze dit jaar bij de jongste groep van kandidaten hoort. Haar moeder is Maltese, haar vader Nigeriaan. Ze heeft een jongere broer en zus. Op negenjarige leeftijd begon ze met zingen. In 2014 werd ze derde in Kanzunetta Indipendenza, een festival dat elk jaar wordt georganiseerd ter gelegenheid van de Maltese onafhankelijkheiden won ze het muziekfestival Asteriks en Sanremo Junior in Italië. In 2017 nam ze deel aan Britain’s Got Talent. Ze slaagde erin om door te stoten naar de halve finales waar ze uiteindelijk zesde werd. Het winnen van X Factor Malta komt nu ook op dat lijstje te staan.

Destiny is geen onbekende in de Songfestivalwereld. We zagen haar al eerder het Junior Eurovisiesongfestival 2015  winnen met het nummer Not My Soul. Vorig jaar in Tel Aviv was ze al achtergrondzangeres voor de Maltese inzending.

Selectieprocedure

Malta koos voor de tweede keer op rij hun kandidaat via X Factor Malta. Ira Losco, zelf twee keer op het Songfestival voor Malta, was de coach van de jonge zangeres. 

Advertentie