Rotterdam 2020 - Letland

kanimage
Artiest
Samanta Tina
Nummer
Still Breathing
Muziek
Samanta Tina
Tekst
Aminata Savadogo
Omroep
LTV
Halve finale
2
Sociale media

Bio

Samanta Tina werd geboren op 31 maart 1989. Ze heeft haar deelname aan het Songfestival te danken na de overwinning in Supernova, de Letse voorronde. Ze is een echte doorzetter. Het was voor haar al de zesde keer dat ze haar kans waagde om Letland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Ook in de Litouwse voorronde heeft ze een paar pogingen ondernomen. Ze zingt zelfs in het Litouws en heeft er haar eigen woonplaats. Telkens moest ze anderen voor laten gaan. Tot nu. Aminata Savadogo zorgde voor de tekst van Samanta’s liedje. Zij zong in 2015 zelf al op het Songfestival.

Samanta Tina is sinds 2010 bezig met zingen. In dat jaar won ze de Letse show O!Kartes akadēmija. Sindsdien gaat haar carrière in stijgende lijn. In 2011 won ze ook in Moldavië een zangwedstrijd. Haar eerste single I Want You Back kwam uit in 2012. De voorbije twee jaar zong ze op meer dan 150 concerten.

Selectieprocedure

De Letse kandidaat werd voor de zesde keer gekozen in de show Supernova. Er waren negen kandidaten maar uiteindelijk was het Samanta Tina die aan het langste eind trok en naar Rotterdam mag. 

Clip

play

Advertentie