Rotterdam 2020 - Italië

kanimage
Artiest
Diodato
Nummer
Fai rumore
Muziek
Antonio Diodato
Tekst
Edwyn Roberts en Antonio Diodato
Omroep
RAI
Label
Carosello records
Votes in SF
1
Sociale media

Bio

Antonio Diodato is een Italiaans singer-songwriter. Hij werd geboren op 30 augustus 1981. Hij is al een tijdje bezig met muziek en is sinds 2007 actief als artiest. Zo behaalde hij een diploma Cinema, Televisie en Nieuwe media aan de universiteit van Rome. Naast zingen is hij ook bezig met acteren. In 2019 maakte hij zijn debuut in de film An Adventure.

Diodato verscheen al eerder op het podium van Sanremo. In 2014 nam hij voor de eerste keer deel aan Sanremo bij de nieuwelingen en werd toen tweede. Hij won in datzelfde jaar ook een MTV Italian Music Award voor  Beste nieuwe generatie. In 2018 waagde hij opnieuw zijn kans, deze keer niet meer bij de nieuwelingen maar als volwaardig deelnemer. Hij wist toen een achtste plek te behalen. Ondertussen heeft de zanger ook al drie studioalbums uit en binnenkort wordt zijn vierde uitgebracht.

Selectieprocedure

Geen grote wijzigingen in Italië. Naar jaarlijkse gewoonte mag de winnaar van het Italiaanse Sanremo festival kiezen of hij of zij Italië wil vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Diodato had voor zijn overwinning reeds duidelijk gemaakt dat hij hiervoor openstond. Dat moest ook, want de omroep wou dit jaar van elke Sanremo-kandidaat op voorhand weten of deelnemen aan het Songfestival een optie was. De zanger wist trouwens niet alle jury's te overtuigen, zo won Francesco Gabbani, de Songfestivaldeelnemer van 2017, de televoting. Gabbani werd uiteindelijk tweede. 

Foto: Giuseppe Gradella

Clip

play

Advertentie