Rotterdam 2020 - Roemenië

kanimage
Artiest
Roxen
Nummer
Alcohol You
Muziek
Ionut Armas en Viky Red
Tekst
Ionut Armas en Breyan Isaac
Omroep
TVR
Label
Global Records
Halve finale
2
Sociale media

Bio

Aanstormend talent Roxen, nu 20, begon al te zingen op haar 7e. Momenteel is ze zelfs al de op twee na meest gespeelde artiest op de Roemeense radio en begin 2020 had ze twee liedjes in de hitlijsten staan, You Don’t Love Me en Ce-ti canta dragostea. Dat laatste nummer is het meest opgezochte Roemeense liedje ooit op Shazam. Roxen brengt voornamelijk deep house.

Doorheen de jaren won de jonge zangeres al verschillende muziekwedstrijden. Roxen: ‘Als kind deed ik al mee aan wedstrijden en festivals. Ik heb er altijd van gedroomd om kwaliteitsvolle muziek te maken en op de belangrijkste podia te staan voor zo veel mogelijk publiek. Nu ben ik zo opgetogen. Het voelt als de grootste test uit mijn carrière, volledig buiten mijn comfortzone. Ik ben dol op dit gevoel, ik ben altijd aangetrokken geweest tot nieuwe ervaringen en tot alle uitdagingen in mijn leven. Ik ben blij en dankbaar voor deze kans. Op dit moment gaan dan ook al mijn energie en mijn focus naar het Songfestival. Ik wil hier mijn best voor doen!’

Selectieprocedure

Roxen werd uitgekozen door een interne jury na een songwriting camp dat omroep TVR georganiseerd had in samenwerking met muzieklabel Global Records. Op 1 maart kreeg de zangeres haar eigen voorronde waarin ze vijf liedjes zong. Musicologen, tekstschrijvers en televisieproducenten beluisteren alle liedjes en kozen er vijf uit. Het publiek kreeg bij het stemmen tijdens de tv-show 50% inspraak, net als een jury. Alcohol You won met gemak.

Met deze nieuwe aanpak gooide de Roemeense delegatie het roer volledig om. Vorig jaar was er nog een groots opgezette voorronde met verschillende rondes en artiesten. Wat niet voor succes op het Songfestival zorgde, Roemenië haalde al twee jaar op rij de finale niet meer.

Clip

play

Advertentie