Rotterdam 2020 - Armenië

kanimage
Artiest
Athena Manoukian
Nummer
Chains on You
Muziek
DJ Paco
Tekst
Athena Manoukian
Omroep
AMPTV
Halve finale
2
Sociale media

Bio

Athena is een Grieks-Armeense zangeres die al een hele weg af heeft gelegd in de muziek. In 2015 en 2016 was er al eens sprake van dat ze Armenië zou vertegenwoordigen, maar ze wachtte haar moment af.

In 2007 won ze al de internationale talentenwedstrijd This Is What’s Missing. Een jaar later deed ze een poging Griekenland te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival. Met haar lied To fili tis aphroditis werd ze zevende in de nationale finale.

Met haar eerste single Party Like A Freak werd ze twee keer genomineerd voor de Griekse Video Music Awards. Ze schreef ook al muziek voor andere artiesten. Zo schreef ze Palia mou agapi voor Helena Paparizou, de Songfestivalwinnares van 2005.

In 2018 nam Athena deel aan de Britse versie van The X Factor. Haar auditie werd veelbesproken en de zangeres schopte het tot de zogenoemde Six Chair Challenge, op twee rondes van de liveshows.

Selectieprocedure

De Armeense inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020 werd aangeduid via voorronde Depi Evratesil. Dat was een verrassing, want vorig jaar werden zowel de artiest als het nummer intern gekozen. Deze show werd in 2017 en 2018 al gebruikt als voorronde voor het Songfestival. De ontknoping volgde op zaterdag 15 februari. Voor het Songfestival sleutelde Athena hier en daar nog aan haar nummer. 

Clip

play

Advertentie