Rotterdam 2020 - Polen

kanimage
Artiest
Alicja Szemplińska
Nummer
Empires
Muziek
Patryk Kumór, Dominic Buczkowski-Wojtaszek, Frazer Mac en Laurell Barker
Tekst
Patryk Kumór, Dominic Buczkowski-Wojtaszek, Frazer Mac en Laurell Barker
Omroep
TVP
Label
Universal Music
Halve finale
2
Sociale media

Bio

In 2019 won Alicja het tiende seizoen van The Voice Poland. Haar eerste lied Prawie My (Bijna ons) bracht ze kort nadien uit. In 2016 won ze de Poolse talentenjacht Hit, Hit, Hurray! Als beloning daarvoor mocht ze zangles volgen bij Seth Riggs, de zangleraar van onder andere Michael Jackson.

Momenteel studeert Alicja, die 18 zal zijn op het Songfestival, nog. Ze schrijft al liedteksten en gedichten zelf, maar momenteel belandden die allemaal in een lade. Verder is over haar niet veel geweten, ze is heel erg op haar privacy gesteld.

Laurell Barker is mee verantwoordelijk voor de inzending van Polen. Barker duikt de laatste jaren meer en meer op als brein achter Songfestivalliedjes. Zo hielp ze in het verleden zowel de Duitsers als de Britten aan een liedje.

Selectieprocedure

Polen won twee jaar op rij het Junior Eurovisiesongfestival. Op dat andere festival willen ze nu ook scoren. Daarom gebruikten ze selectieshow Szansa na Sukces. Er werden eerst drie voorrondes gehouden die rond een muzikaal thema draaiden. In de finale namen drie kandidaten het tegen elkaar op, waaronder Albert Černý, vorig jaar op het Songfestival voor Tsjechië als frontman van Lake Malawi. Jury en publiek gaven Alicja de topscore. 

Clip

play

Advertentie