Rotterdam 2020 - Verenigd Koninkrijk

kanimage
Artiest
James Newman
Nummer
My Last Breath
Muziek
Ed Drewett, Iain James, Adam Argyle en James Newman
Tekst
Ed Drewett, Iain James, Adam Argyle en James Newman
Omroep
BBC
Label
BMG
Votes in SF
2
Sociale media

Bio

James Newman is vooral bekend als liedjesschrijver. Hij schreef bijvoorbeeld Waiting All Night (waarvoor hij een BRIT-award won) voor Rudimental en Ella Eyre, Blame voor Calvin Harris, Let ‘Em Talk voor Kesha, Lay It All On Me voor Rudimental en Ed Sheeran en schreef verder ook voor Justin Bieber, Louis Tomlinson, Liam Payne, ZAYN, James Arthur en broer John.

De Brit werd dankzij zijn samenwerkingen met Kesha en Toni Braxton tweemaal genomineerd voor een prestigieuze Grammy. Deze Britse kandidaat zat in 2017 mee achter het Songfestivalliedje van Ierland, toen zonder succes. Broer John Newman, de jongste van de twee, is bekend van wereldhits als Love Me Again en Feel The Love (samen met Rudimental).

Als zanger had hij tot nu toe het meeste succes met het liedje Therapy van Nederlandse dj Armin Van Buuren, waarop de stem van James te horen is. Dat lied werd een grote hit in verschillende landen. Ook zijn inzending voor Rotterdam heeft een oranje tintje. Wim Hof, bekend als de Nederlandse ‘iceman’, heeft een rolletje in de videoclip van James Newman.

My Last Breath ontstond rond een meer in Schotland. Het lied is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal van een duiker die in de Noordzee was achtergebleven. ‘Het gaat over wat je allemaal niet zo doen voor iemand anders.’ Een van de schrijvers van de Britse inzending, Iain James, heeft trouwens meegeschreven aan Running Scared, waarmee Ell & Nikki in 2011 het Songfestival wonnen voor Azerbeidzjan.

Selectieprocedure

Na de desastreuze resultaten van de voorbije jaren, werkte de Britse openbare omroep voor de keuze van de artiest en het lied samen met platenmaatschappij BMG. Het publiek kreeg deze keer geen inspraak.

Clip

play

Advertentie