Rotterdam 2020 - Duitsland

kanimage
Artiest
Ben Dolic
Nummer
Violent Thing
Muziek
Symphonix
Tekst
Symphonix
Omroep
NDR
Label
Airforce1 Records
Votes in SF
1
Sociale media

Bio

Benjamin Dolic groeide op in Slovenië, verhuisde naar Zwitserland en eindigde in 2018 twee in de Duitse versie van talentenjacht The Voice. Daarna ging hij op tournee in Duitsland en Oostenrijk. Hij woont momenteel in Berlijn.

Als twaalfjarige bereikte hij de halve finales van Slovenia’s Got Talent. In 2016 wou hij voor Slovenië naar het Songfestival. Als lid van band D Base strandde hij in een van de eliminatierondes.

De jongeman wil doorbreken dankzij het Songfestival. Voor zijn Songfestivaldeelname laat hij zich dan ook omringen door klinkende namen. De song werd gepend door Boris Milanov, die eerder al hoge toppen scheerde op eerdere Songfestivals met If Love Was a Crime (Bulgarije 2016, 4e plaats) Beautiful Mess (Bulgarije 2017, 2e plaats) en Nobody But You (Oostenrijk 2018, 3e plaats). Het optreden in Rotterdam wordt voorbereid door Marty Kudelka, die eerder werkte als choreograaf en artistiek directeur voor Justin Timberlake.

Selectieprocedure

De Duitse omroep NDR koos voor het eerst sinds 2009 artiest en lied voor het Songfestival volledig achter gesloten deuren. Een panel van 100 Duitsers en een twintigkoppige Europese vakjury bestaande uit muziekexperts die de afgelopen jaren al jurylid op het Songfestival waren, kozen samen maar onafhankelijk van elkaar voor het lied Violent Thing.

Clip

play

Advertentie