Rotterdam 2020 - Moldavië

kanimage
Artiest
Natalia Gordienko
Nummer
Prison
Muziek
Dimitris Kontopoulos en Philip Kirkorov
Tekst
Sharon Vaughn en Dimitris Kontopoulos
Omroep
TRM
Label
k2id productions
Halve finale
2
Sociale media

Bio

Deze zangeres, presentatrice en model vertegenwoordigde Moldavië in 2006 al op het Songfestival. Samen met Arsenium werd ze toen twintigste in de finale met Loco. Natalia Gordienko heeft trouwens roots in Oekraïne.

Ze is een gevierde zangeres die al veel prijzen en awards won. Zo won ze als jongste Moldavische zangeres ooit de ereprijs als artiest. Natalia bracht al verschillende albums uit. Ze heeft zelfs nog onder de naam Natalie Toma gezongen. Met haar liedjes heeft Gordienko ook succes in Roemenië, Oekraïne en Rusland. Leuk weetje: de dame staat aan het hoofd van twee radiostations.

Natalia komt met een geoliede machine naar Rotterdam: Philipp Kirkorov, Dimitris Kontopoulos en Sharon Vaughn. Die eerste twee – ook wel het ‘dreamteam’ genoemd – werkten al mee aan verschillende succesvolle Songfestivalliedjes. Vorig jaar zorgde dit trio voor het liedje van Sergey Lazarev. Kontopoulos en Vaughn zitten dit jaar ook achter het liedje dat Stefania voor Griekenland zingt. De twee zangeressen delen ook dezelfde choreograaf: Fokas Evangelinos.

Selectieprocedure

Tv-omroep TRM had in eerste instantie audities gehouden en ging op die manier zowel de kandidaat als het lied voor het Songfestival 2020 kiezen. Uiteindelijk veranderde TRM nog van koers: na de audities werden de beste negentien kandidaten weerhouden om deel te nemen aan Eurovision 2020, finala națională, juist ja, de nationale finale. Pasha Parfeni (Moldavië 2012) en Denis Midone (Junior Eurovisiesongfestival 2012) waren ook van de partij maar moesten het onderspit delven. Parfeni werd tweede.

Clip

play

Advertentie