Rotterdam 2020 - Servië

kanimage
Artiest
Hurricane
Nummer
Hasta la vista
Muziek
Nemanja Antonic
Tekst
Kosana Stojić en Sanja Vučić
Omroep
RTS
Label
Universal Music
Halve finale
2
Sociale media

Bio

De groep Hurricane, opgericht in 2017, bestaat uit de vrouwen Sanja Vucic, Ksenija Knezevic en Ivana Nikolić. De vrouwen zingen vooral in het Engels, maar ze hebben ook al drie nummers in het Servisch uitgebracht.

Sanja Vučić vertegenwoordigde het land al eerder op het Songfestival, meer bepaald in 2017 met het lied Goodbye (Shelter). Met dat nummer eindigde ze achttiende tijdens de finale in Stockholm. Vroeger was ze nog frontzangeres van de groep ZAA.

Sanja werd geboren op 8 augustus 1993 in Krusevac. Momenteel woont ze in Belgrado waar ze studeert aan de faculteit filologie. Ze heeft een echte talenknobbel want de zangeres spreekt Servisch, Italiaans, Spaans, Engels én Arabisch. Zij schreef mee aan Hasta la vista.

Ksenija Knežević, van Montenegrijnse afkomst, was achtergrondzangeres voor Montenegro op het Songfestival van 2015, bij haar vader Knez. Met een dertiende plaats behaalde Montenegro toen haar beste resultaat ooit.

Ivana Nikolić zal de eerste keer op het Songfestival staan, zij begon met zingen in 2016 en is ook professioneel danseres. Ze werd zelfs al meerdere malen nationaal danskampioene.

Selectieprocedure

Hurricane won de tiende editie van de Servische voorronde Beovizija. In de finale namen twaalf kandidaten het tegen elkaar op. Jury en publiek mochten elk de helft van de punten uitdelen. De groep eindigde zowel bij de jury als het publiek op de eerste plaats en behaalde zo het maximaal aantal punten.

Clip

play

Advertentie