Rotterdam 2020 - Rusland

kanimage
Artiest
Little Big
Nummer
UNO
Muziek
Little Big
Tekst
Little Big
Omroep
C1R
Label
Makarov Sergey, Little Big Family, Luxury Rec.
Halve finale
1
Sociale media

Bio

Little Big is een satirische punkpop-raveband uit Sint-Petersburg. De groep bestaat momenteel uit de leden Ilya Prusikin, Sonya Tayurskaya, Anton Lissov en Sergey Makarov. De groep debuteerde in 2013 en trad voor het eerst op in het voorprogramma van Die Antwoord, de bekende Zuid-Afrikaanse hiphopformatie. In 2019 wilde de groep ook naar het Songfestival, ze hadden al een lied klaar, maar toen werd gekozen voor Sergey Lazarev.

De groep werd wereldwijd bekend in 2018 met hun Skibidi en het bijhorende dansje. De teller van die videoclip staat momenteel al op + 360 miljoen kijkers. Het dansje van Little Big is de meest populair meme in Rusland. Met single I’m OK ging het kwartet nog eens viraal. De meme uit die clip is héél populair op TikTok. De populaire videoclips van de groep vielen meermaals in de prijzen. Zo werd Skibidi verkozen tot Hype van het Jaar op Het gala van de gouden K’s 2018 van Ketnet.

Ondertussen trad Little Big al op in verschillende Europese landen en in Noord-Amerika. De groep noemt zichzelf een satirische kunstsamenwerking, die steunt op muziek, visuals en show. Ze bracht tot hiertoe vier albums en drie E.P.’s uit.

Selectieprocedure

De Russische omroep deed het kalm aan dit jaar. Geen verrassingen of teasers. Op 2 maart werd zonder veel tamtam de naam van de kandidaat bekendgemaakt, niet veel later volgde het nummer zelf. 

Het idee voor liedje UNO ontstond in Los Angeles. Daar nam de groep een demoversie op in een 'doe-het-zelf-opnamestudio', om het in Rusland verder af te werken.

Clip

play

Advertentie