Rotterdam 2020 - Zwitserland

kanimage
Artiest
Gjon's Tears
Nummer
Répondez-moi
Muziek
Xavier Michel, Alizé Oswald, Jeroen Swinnen en Gjon's Tears
Tekst
Xavier Michel, Alizé Oswald, Jeroen Swinnen en Gjon's Tears
Omroep
SRF
Halve finale
2
Sociale media

Bio

Gjon’s Tears is de artiestennaam van Gjon Muharremaj. Hij treedt ook op in een groep met dezelfde naam. Gjon is in Zwitserland geboren en heeft een Kosovaarse vader en een Albanese moeder. Hij staat in Albanië bekend om zijn verschijning in Albania’s Got Talent in 2010, en meer recent maakte hij naam in Frankrijk tijdens The Voice waar hij werd gecoacht door Mika en de halve finale haalde. De jongeman dook al op in Switzerland’s Got Talent.

Zijn Songfestivalinzending gaat dan ook over zijn afkomst. ‘Iedereen vraagt zich af waarom we hier precies zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Dat zijn grote vragen, zeker voor personen met een migratieachtergrond. Mijn ouders komen uit Albanië en Kosovo, maar ik groeide op in Zwitserland. Dat is mijn thuis. Ik denk veel na over die vragen’, zegt Gjon.

Dit is de betekenis achter zijn opvallende artiestennaam: ‘Of het nu met vreugde, verdriet of melancholie is; met mijn muziek wil ik mensen raken op elk mogelijke manier.’

Selectieprocedure

Deze zanger overtuigde twee onafhankelijke jury's: honderd uitgekozen burgers en twintig internationale experts. SRF ontving maar liefst 515 nummers.

Twee van de schrijvers zijn Alizé Oswald en Xavier Michel, beter bekend als het folk-pop duo Aliose. Ze waren finalisten in de Zwitserse nationale finale in 2011. Een andere schrijver is de Belgische muzikant Jeroen Swinnen, vooral bekend van Tom Dice zijn Me and My Guitar in 2010. Gjon heeft ook zelf bijgedragen aan het nummer. Het nummer is volledig Franstalig, en dat voor het eerst sinds 2010.

Clip

play

Advertentie