Rotterdam 2020 - San Marino

kanimage
Artiest
Senhit
Nummer
FREAKY!
Muziek
Gianluigi Fazio, Henrik Steen Hansen en Nanna Bottos
Tekst
Gianluigi Fazio, Henrik Steen Hansen en Nanna Bottos
Omroep
RTV
Halve finale
2
Sociale media

Bio

San Marino stuurt regelmatig oude bekenden naar het festival en dat is dit jaar niet anders. Senhit – toen zonder ‘h’ – zong in 2011 al voor het staatje. Met het rustige Stand By strandde ze in de halve finale, ze werd zelfs laatst bij het publiek.

Senit Zadik werd geboren in het Italiaanse Bologna en heeft roots in Eritrea. Haar carrière startte in Zwitserland en Duitsland, waar ze in musicals speelde. Later kreeg ze voet aan grond in de Italiaanse showbizz. Ze bracht er albums uit en presenteerde op televisie. Senhit heeft trouwens nog altijd een vlog op YouTube.

De artieste heeft al opgetreden in verschillende Europese landen en in de VS. Onlangs had ze succes met de liedjes Un bel niente en Dark Room. Dat was ook RTV, de omroep van San Marino, niet ontgaan.

Voor haar optreden in Rotterdam werkt de dame samen met choreograaf Luca Tomassini. Hij werkte al voor Madonna, Michael Jackson, Geri Halliwell, Whitney Houston en Kylie Minogue. Daarnaast was hij mee verantwoordelijk voor shows als MTV Europe Music Awards, X Factor ItaliaX Factor UKX Factor Spain en Amici 17. In 2012 kwam de man nog in het nieuws omdat hij beweerde dat Lady Gaga een choreografie van hem had geplagieerd.

Selectieprocedure

De omroep van San Marino heeft de zangeres zelf gevraagd om haar kans nogmaals te wagen. Ze had twee inzendingen klaar: Freaky! en Obsessed. Via een online stemming mochten fans van het Songfestival zelf de inzending van de staat bepalen, en dat vlak voor de deadline. De keuze viel uiteindelijk op dat eerste nummer. 

Clip

play

Advertentie