Rotterdam 2020 - Zweden

kanimage
Artiest
The Mama's
Nummer
Move
Muziek
Melanie Wehbe, Patrik Jean en Herman Gardarfve
Tekst
Melanie Wehbe, Patrik Jean en Herman Gardarfve
Omroep
SVT
Label
Universal Music
Halve finale
1
Sociale media

Bio

Deze Zweeds-Amerikaanse soul- en gospelgroep was vorig jaar ook op het Songfestival te horen, als achtergrondzangeressen van de Zweedse zanger John Lundvik. Toen waren ze nog met vier, maar ondertussen verliet Paris Renita de groep. Zij bracht de dames destijds samen om als groep de backings voor hem te doen tijdens zijn lied Too Late for Love.

Tegenwoordig bestaat de groep nog uit Ashley Haynes (de Amerikaanse van de groep), Loulou Lamotte (geboren in Zweden maar eveneens van Amerikaanse afkomst) en Dinah Yonas Manna (volbloed Zweedse). Ashley nam vorig jaar zelfs ontslag op haar werk om The Mama’s te vervoegen.

Loulou Lamotte is voor de Zweden al lang geen onbekende meer. In 2008 nam ze er deel aan Idol en in 2013 deed ze de achtergrondzang samen met Oscar Zia voor Victor Crone en Behrang Miri in Melodifestivalen. Yonas Manna deed eerder al backings voor onder andere Eric Saade en Katy Perry. Haynes woont nog maar sinds september 2019 voltijds in Zweden, zij trad in de VS al op met gospelkoren en R&B-artiesten.

In 2020 namen ze als opener deel aan de eerste liveshow van de Zweedse voorronde voor het Songfestival met Move. Ze mochten meteen door naar de finale en wonnen die ook, met één punt voor op fanfavoriete Dotter.

Selectieprocedure

Deze groep won onverwacht met maar één puntje verschil de populaire Zweedse voorronde Melodifestivalen

Clip

play

Advertentie