Rotterdam 2020 - Portugal

kanimage
Artiest
Elisa
Nummer
Medo de sentir
Muziek
Marta Carvalho
Tekst
Marta Carvalho
Omroep
RTP
Label
Warner
Halve finale
2
Sociale media

Bio

Elisa heet voluit Elisa Silva en komt van het Portugese eiland Madeira. In 2008 al nam ze deel aan een liedfestival voor kinderen. Ook in 2009 nam ze aan dat festival deel, toen won ze zelfs. Opnieuw een jaar later nam ze op Madeira deel aan een liedjeswedstrijd voor kinderen. Op haar 17e begon ze jazz te studeren aan het conservatorium van Madeira, later studeerde ze ook nog muziek in de Portugese hoofdstad Lissabon.

In 2013 was het opnieuw prijs voor Elisa, toen won ze een regionaal talentenfestival van de gemeente Câmara de Lobos op Madeira. Dit jaar won ze haar grootste zangwedstrijd tot hiertoe, Festival da Cançao, de Portugese nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Dankzij die overwinning mag ze in mei in Rotterdam haar ingetogen lied Medo de sentir (‘Angst voor gevoel’) zingen op het grootste liedjesfestijn ter wereld.

De muzikale inspiratiebronnen van Elisa zijn artiesten uit de jaren ’60, ’70 en ’80 en The Beatles, Queen, Eagles en ABBA.

Selectieprocedure

De Portugese voorronde Festival da Cançao deed weer dienst als selectiemethode voor het Songfestival. De shows passeerden geruisloos, met deze zangeres als winnares. 

Clip

play

Advertentie