Rotterdam 2021 - San Marino

kanimage
Artiest
Senhit
Nummer
Adrenalina
Muziek
Flo Rida, Senhit, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Joy Deb, Linnéa Deb, Chanel Tukia, Dillard Tramar, Malou Ruotsalainen, Kenny Silverdique, Thomas Stengaard en Suzi P
Tekst
Senhit, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Joy Deb, Linnéa Deb, Chanel Tukia, Dillard Tramar, Malou Ruotsalainen, Kenny Silverdique, Thomas Stengaard en Suzi P
Omroep
San Marino RTV
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
22 50
37
13
26 2 9 118
albgdkfigrismdplptrsch
99113159201251112
76
albgfigrismdplptrsch
753101812246
42
albgdkfigrismdptrsch
241105812376
1

Bio

San Marino stuurt regelmatig oude bekenden naar het festival en dat is dit jaar niet anders. Senhit – toen zonder ‘h’ – zong in 2011 al voor het staatje. Met het rustige Stand By strandde ze in de halve finale, ze werd zelfs laatst bij het publiek.

Senit Zadik werd geboren in het Italiaanse Bologna en heeft roots in Eritrea. Haar carrière startte in Zwitserland en Duitsland, waar ze in musicals speelde. Later kreeg ze voet aan grond in de Italiaanse showbizz. Ze bracht er albums uit en presenteerde op televisie. Senhit heeft trouwens nog altijd een vlog op YouTube.

De artieste heeft al opgetreden in verschillende Europese landen en in de VS. Onlangs had ze succes met de liedjes Un bel niente en Dark Room. Dat was ook RTV, de omroep van San Marino, niet ontgaan.

Voor haar optreden op het geannuleerde festival en ook voor deze editie werkt(e) de dame samen met choreograaf Luca Tomassini. Hij werkte al voor Madonna, Michael Jackson, Geri Halliwell, Whitney Houston en Kylie Minogue. Daarnaast was hij mee verantwoordelijk voor shows als MTV Europe Music Awards, X Factor ItaliaX Factor UKX Factor Spain en Amici 17. In 2012 kwam de man nog in het nieuws omdat hij beweerde dat Lady Gaga een choreografie van hem had geplagieerd.

In het nummer voor Rotterdam 2021 is de wereldberoemde rapper Flo Rida te horen. Hij is een wereldberoemde Amerikaanse rapper en zanger. Hij is onder andere bekend van hits als Low, Right Round, Club Can’t Handle Me en samenwerkingen als Higher met The Saturdays, Where Them Girls At met David Guetta en Nicki Minaj en Hangover met Taio Cruz. In 2012 scoorde hij nog een hit met Whistle.

Selectieprocedure

De omroep van San Marino heeft de zangeres zelf gevraagd om haar kans nogmaals te wagen. Na de annulering van het Songfestival bleef ze op post. Ze had in 2020 twee inzendingen klaar: Freaky! en Obsessed. Via een online stemming mochten fans van het Songfestival zelf de inzending van de staat bepalen, en dat vlak voor de deadline. De keuze viel uiteindelijk op dat eerste nummer. 

Een jaar later lagen de kaarten anders: het nummer werd zonder inspraak van het publiek gekozen. Een goede zet, want zodra het liedje uitkwam, werd het online de hemel ingeprezen, wat San Marino voor het eerst ooit tot een van de favorieten maakt om het goed te doen op het Songfestival.

Clip

play

Advertentie