Rotterdam 2021 - Spanje

kanimage
Artiest
Blas Cantó
Nummer
Voy a quedarme
Muziek
Blas Cantó, Leroy Sanchez, Daniel Ortega en Dan Hammond
Tekst
Blas Cantó, Leroy Sanchez, Daniel Ortega en Dan Hammond
Omroep
RTVE
Label
Warner Music Spain
Votes in SF
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
24 6
bggb
42
6
bggb
42
- 13 - - - - - -

Bio

Deze Spanjaard werd geboren in 1991, in Ricote. In ons land is hij nog onbekend, maar in Spanje draait hij al even mee. Op 8-jarige leeftijd won hij de regionale finale van het Veo Veo-festival. Twee jaar later eindigde hij zelfs eerste in de nationale finale.

In 2004 nam Blas met het nummer Sentir deel aan Eurojunior, de Spaanse preselectie voor het Junior Songfestival. Daarin eindigde hij na María Isabel die de internationale finale won met het liedje Antes muerta que sencilla. Samen met vier andere kindsterren, richtte hij de boyband Auryn op in 2009. Onder andere Daniel Fernandez, die Spanje vertegenwoordigde op het Junior Songfestival in 2006, was deel van de groep. Hun carrière kreeg in 2011 een boost door hun deelname aan de nationale voorronde voor het Songfestival, Destino Eurovisión. In de finale moesten ze de duimen leggen voor Lucía Pérez.

Nadien behaalden ze met hun albums meerdere nummer een-posities tot de bandleden besloten de groep op pauze te zetten. In 2017 won Blas Tu Cara me Suena, de Spaanse versie van Your Face sounds Familiar. Op dezelfde dag als de finale lanceerde hij z’n eerste solosingle In Your Bed. Later schakelde hij over naar Spaanse nummers en bracht hij z’n eerste album Complicado uit dat meteen bovenaan de Spaanse hitlijsten kwam te staan.

Op Instagram is Blas heel populair met meer dan 300.000 volgers. Zijn hond Leo, een Pomeriaan, had zelfs een eigen pagina met meer dan 3.000 volgers.

Selectieprocedure

Waar vorige jaren het populaire programma Operacíon Triunfo werd gebruikt om de artiest te kiezen, gebeurde het in 2020 achter gesloten deuren. De Spaanse omroep RTVE kiest voor een bekende naam. Blas Cantó, een populaire Spaanse zanger, krijgt de taak om Spanje eindelijk weer eens in de linkerhelft van de tabel te krijgen. Naar het schijnt was ook Ruth Lorenzo, de Spaanse vertegenwoordigster van 2014, in de running om (opnieuw) deel te nemen.

Met zijn oorspronkelijk liedje Universo wou Blas sorry zeggen tegen het hele universum. Afwachten wat hij in 2021 brengt. De omroep duidde hem meteen opnieuw aan. Er kwam een mini-voorronde met twee liedjes waaruit het publiek een favoriet aanduidde. De keuze viel op Voy a quedarme, wat 'Ik ga blijven' wil zeggen.

Clip

play

Advertentie