Rotterdam 2021 - Zwitserland

kanimage
Artiest
Gjon’s Tears
Omroep
SRF
Sociale media

Bio

Gjon’s Tears is de artiestennaam van Gjon Muharremaj. Hij treedt ook op in een groep met dezelfde naam. Gjon is in Zwitserland geboren en heeft een Kosovaarse vader en een Albanese moeder. Hij staat in Albanië bekend om zijn verschijning in Albania’s Got Talent in 2010, en meer recent maakte hij naam in Frankrijk tijdens The Voice waar hij werd gecoacht door Mika en de halve finale haalde. De jongeman dook al op in Switzerland’s Got Talent.

Zijn Songfestivalinzending van 2020 ging ook over zijn afkomst. ‘Iedereen vraagt zich af waarom we hier precies zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Dat zijn grote vragen, zeker voor personen met een migratieachtergrond. Mijn ouders komen uit Albanië en Kosovo, maar ik groeide op in Zwitserland. Dat is mijn thuis. Ik denk veel na over die vragen’, zei Gjon daarover.

Dit is de betekenis achter zijn opvallende artiestennaam: ‘Of het nu met vreugde, verdriet of melancholie is; met mijn muziek wil ik mensen raken op elk mogelijke manier.’

Selectieprocedure

Deze zanger overtuigde twee onafhankelijke jury's: honderd uitgekozen burgers en twintig internationale experts. SRF ontving maar liefst 515 nummers. In 2021 komt die grootse zoektocht er niet. De kandidaat blijft geselecteerd. 

Voor de annulering van het Songfestival was deze jongeman een van de favorieten. Belgische muzikant Jeroen Swinnen, vooral bekend van Tom Dice zijn Me and My Guitar in 2010, schreef mee aan nummer Repondez-moi. Het nummer was een volledig Franstalige inzending en dat voor het eerst sinds 2010.

Advertentie