Rotterdam 2021 - Malta

kanimage
Artiest
Destiny Chukunyere
Omroep
TVM
Halve finale
1
Sociale media

Bio

De Maltese zangeres Destiny Chukunyere werd geboren op 29 augustus 2002 en is slechts achttien jaar. Dit maakt dat ze dit jaar bij de jongste groep van kandidaten hoort. Haar moeder is Maltese, haar vader Nigeriaan. Ze heeft een jongere broer en zus. Op negenjarige leeftijd begon ze met zingen. In 2014 werd ze derde in Kanzunetta Indipendenza, een festival dat elk jaar wordt georganiseerd ter gelegenheid van de Maltese onafhankelijkheiden won ze het muziekfestival Asteriks en Sanremo Junior in Italië. In 2017 nam ze deel aan Britain’s Got Talent. Ze slaagde erin om door te stoten naar de halve finales waar ze uiteindelijk zesde werd. Het winnen van X Factor Malta komt nu ook op dat lijstje te staan.

Destiny is geen onbekende in de Songfestivalwereld. We zagen haar al eerder het Junior Eurovisiesongfestival 2015  winnen met het nummer Not My Soul. Tijdens het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv was ze al achtergrondzangeres voor de Maltese inzending. In 2020 was ze een van de grote favorieten. Haar inzending heette All of My Love.

Selectieprocedure

Destiny won X Factor Malta in 2020. Voor het Eurovisiesongfestival 2021 werd ze intern geselecteerd door de Maltese omroep.

Advertentie