Rotterdam 2021 - Moldavië

kanimage
Artiest
Natalia Gordienko
Nummer
Sugar
Muziek
Philipp Kirkorov en Dimitris Kontopoulos
Tekst
Sharon Vaughn en Mikhail Gutseriev
Omroep
TRM
Label
k2id productions
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
13 115
53
62
14 2 7 179
albgeefigrislvplptsmrsczch
717682012476101117
56
albgeegrislvptsmczch
512386421017
123
albgeefigrisplptrsch
253812674110
7

Bio

Deze zangeres, presentatrice en model vertegenwoordigde Moldavië in 2006 al op het Songfestival. Samen met Arsenium werd ze toen twintigste in de finale met Loco. Natalia Gordienko heeft trouwens roots in Oekraïne.

Ze is een gevierde zangeres die al veel prijzen en awards won. Zo won ze als jongste Moldavische zangeres ooit de ereprijs als artiest. Natalia bracht al verschillende albums uit. Ze heeft zelfs nog onder de naam Natalie Toma gezongen. Met haar liedjes heeft Gordienko ook succes in Roemenië, Oekraïne en Rusland. Leuk weetje: de dame staat aan het hoofd van twee radiostations.

Natalia komt met een geoliede machine naar Rotterdam: Philipp Kirkorov, Dimitris Kontopoulos en Sharon Vaughn. Die eerste twee – ook wel het ‘dreamteam’ genoemd – werkten al mee aan verschillende succesvolle Songfestivalliedjes. In 2019 zorgde dit trio voor het liedje van Sergey Lazarev. Kontopoulos en Vaughn zitten dit jaar ook achter het liedje dat Stefania voor Griekenland zingt. De twee zangeressen delen ook dezelfde choreograaf: Fokas Evangelinos. Ook Estland ging shoppen bij Kontopoulos en Vaughn.

Selectieprocedure

De Moldavische omroep had plannen om een nationale finale te organiseren, maar de coronamaatregelen maakten dat onmogelijk. Dus kwam TRM weer aankloppen bij hun kandidate van 2020. Ze zingt een intern gekozen nummer. 

De inzending van Moldavië werd voorgesteld in … Rusland. Beetje onlogisch, maar de omstreden Russische superster Philipp Kirkorov zit samen met Dimitris Kontopoulos en Sharon Vaughn achter het lied, net zoals vorig jaar trouwens. Daar moet je dan als omroep, TRM in dit geval, blijkbaar iets voor over hebben.

Clip

play

Advertentie