Rotterdam 2021 - Litouwen

kanimage
Artiest
The Roop
Nummer
Discoteque
Muziek
Ilkka Wirtanen, Kalle Lindroth, Laisvūnas Černovas, Mantas Banišauskas, Robertas Baranauskas en Vaidotas Valiukevičius
Tekst
Ilkka Wirtanen, Kalle Lindroth, Laisvūnas Černovas, Mantas Banišauskas, Robertas Baranauskas en Vaidotas Valiukevičius
Omroep
LRT
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
8 220
55
165
18 1 4 203
66
137
1

Bio

The Roop is een Litouwse band die bestaat uit drie leden: zanger Vaidotas Valiukevičius, percussionist Robertas Baranauskas en bassist Mantas Banišauskas. De groep kwam samen in 2014, maar alle leden hadden daarvoor al muzikale ervaring.

De debutsingle van de band Be Mine kwam uit in 2014 en het jaar nadien losten de leden hun eerste album To Whom It May Concern. De groep maakte voor hun single Not Too Late de allereerste videoclip ooit in 360 graden met animaties.

Nadat ze in 2017 bijna waren gesplit, nam The Roop in 2018 al eens deel aan de Litouwse preselectie, maar eindigde op een derde plaats met Yes, I Do. In 2020 probeerde de groep opnieuw om Litouwen op het Songfestival te vertegenwoordigen. Deze keer hadden de leden meer succes en wonnen de preselectie. Het aanstekelijke On Fire en opvallende dansje gaven de groep een mooie kans op winst in Rotterdam. Het festival werd echter afgelast door de COVID19-pandemie.

In 2021 waagde de groep opnieuw zijn kans. De omroep had, ter compensatie van de afgelasting van het Songfestival 2020, hen meteen een ticket voor de finale gegeven. In de finale kreeg het nummer Discoteque meer dan 74.000 stemmen waardoor het met een ruime voorsprong de favoriet van het publiek was. Ook de jury had de hoogste notering over voor The Roop. De groep krijgt dus een nieuwe kans om te schitteren op het podium in Rotterdam. Ze zorgen ook deze keer voor een speciaal dansje.

Selectieprocedure

De Litouwse selectie was kleinschaliger dan normaal. Er waren slechts twee kwartfinales en één halve finale. In de finale moest rechtsreeks geplaatste finalist The Roop het opnemen tegen vijf andere finalisten. De heren wonnen uiteindelijk als favoriet de nationale voorronde.

Clip

play

Advertentie