Rotterdam 2021 - Italië

kanimage
Artiest
Måneskin
Nummer
Zitti e buoni
Muziek
Måneskin
Tekst
Måneskin
Omroep
RAI
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
1 524
206
318
24 - - - - - -

Bio

Deze groep bestaat uit vier leden, de naam van de groep is ‘maneschijn’ in het Deens. De leden ontmoetten elkaar op de middelbare school in Rome en beslisten een band te starten. Een van de leden, de vrouw in de groep, is half Deens en aan haar vroegen de anderen om wat Deense woorden op te lijsten. Uiteindelijk werd gekozen voor Måneskin. Ze begonnen als straatmuzikanten en traden voor ongeveer dertig mensen op op een bijeenkomst van onafhankelijke platenlabels.

De groep brak door met een deelname aan de Italiaanse versie van X Factor in 2017. Het debuutlied van Måneskin is Engelstalig, in 2018 schakelden ze over op het Italiaans. Bij hun debuutalbum datzelfde jaar hoorde een documentaire, This Is Måneskin. Het lied voor het Songfestival Zitti e buoni (Zwijg en goed) is geïnspireerd door een leerkracht die de leden zei dat ze moesten zwijgen en goed zijn. Het zal op het tweede album van de groep staan, dat uitkomt op 19 maart.

Selectieprocedure

De groep won bij hun debuut Festival van Sanremo, waarbij de winnaar de aanbieding krijgt Italië te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Bij het begin van Sanremo deed het gerucht de ronde dat de groep plagiaat zou hebben gepleegd. Na controle bleek daar niks van aan. 

Clip

play

Advertentie