Rotterdam 2021 - Verenigd Koninkrijk

kanimage
Artiest
James Newman
Nummer
Embers
Muziek
James Newman, Conor Blake, Danny Shah, Tom Hollings en Samuel Brennan
Tekst
James Newman, Conor Blake, Danny Shah, Tom Hollings en Samuel Brennan
Omroep
BBC
Label
BMG
Votes in SF
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
26 0
9 - - - -

Bio

James Newman is vooral bekend als liedjesschrijver. Hij schreef bijvoorbeeld Waiting All Night (waarvoor hij een BRIT-award won) voor Rudimental en Ella Eyre, Blame voor Calvin Harris, Let ‘Em Talk voor Kesha, Lay It All On Me voor Rudimental en Ed Sheeran en schreef verder ook voor Justin Bieber, Louis Tomlinson, Liam Payne, ZAYN, James Arthur en broer John.

De Brit werd dankzij zijn samenwerkingen met Kesha en Toni Braxton tweemaal genomineerd voor een prestigieuze Grammy. Deze Britse kandidaat zat in 2017 mee achter het Songfestivalliedje van Ierland, toen zonder succes. Broer John Newman, de jongste van de twee, is bekend van wereldhits als Love Me Again en Feel The Love (samen met Rudimental).

Als zanger had hij tot nu toe het meeste succes met het liedje Therapy van Nederlandse dj Armin Van Buuren, waarop de stem van James te horen is. Dat lied werd een grote hit in verschillende landen

Selectieprocedure

Na de desastreuze resultaten van de voorbije jaren, werkte de Britse openbare omroep voor de keuze van de artiest en het lied samen met platenmaatschappij BMG. Het publiek kreeg deze keer geen inspraak.

Voor het nummer werkte James samen met grote namen uit de Britse muziekindustrie. Voor de tekst zat hij rond tafel met Conor Blake, schrijver van het nummer Piece Of Your Heart van MEDUZA. Dat nummer haalde over heel de wereld de nummer één positie. Danny Shah is de andere auteur, hij schreef eerder nummers voor Kylie Minogue. Voor de muziek werkte James samen met Tom Hollings en Samuel Brennan. Het gedeelte van de blazers werd gecomponeerd door Zweedse componisten Mattias Bylund en Magnus Johansson, die op hun beurt al samenwerking deden met The Weeknd.

Clip

play

Advertentie