Rotterdam 2021 - Polen

kanimage
Artiest
RAFAŁ
Nummer
The Ride
Muziek
Joakim Övrenius, Thomas Karlsson, Clara Rubensson en Johan Mauritzson
Tekst
Joakim Övrenius, Thomas Karlsson, Clara Rubensson en Johan Mauritzson
Omroep
TVP
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 2 14 35
bgdkfrgrismdatsmgb
3112171127
50
bgdkgrsm
31212
17
frismdatgb
11717
6

Bio

Misschien zegt de naam van deze man je naam wel iets. Rafał Brzozowski deed al een poging in de nationale finale van 2017, toen eindigde hij tweede achter toenmalig winnares Kasia Moś. In 2019 maakte hij deel uit van de Poolse vakjury op het Songfestival en vorig jaar mocht hij het Junior Eurovisiesongfestival presenteren.

De doorbraak van de man was er al veel eerder gekomen, namelijk in 2011. Toen deed hij het het goed in The Voice. Een jaar later werd zijn uitgebrachte liedje het meest gedownloade nummer in Polen. Ondertussen heeft hij al vier albums uit en presenteert hij verschillende programma’s bij TVP. Geen verrassing dus dat zijn werkgever de man nu naar het Songfestival stuurt.

Selectieprocedure

Pas op 12 maart kwam de Poolse omroep met de inzending van 2021 op de proppen. Ze kiezen niet opnieuw voor Alicja Szemplińska maar voor Rafał Brzozowski. Hij zal het land vertegenwoordigen met het nummer The Ride.

Achter het nummer zit een heel Zweeds team, waaronder een Grammy-genomineerde. Het gaat om Joakim Övrenius, Thomas Karlsson, Clara Rubensson en Johan Mauritzon.

Clip

play

Advertentie