Liverpool 2023 - Duitsland

kanimage
Artiest
Lord of the Lost
Nummer
Blood & Glitter
Muziek
Chris Harms en Rupert Keplinger
Tekst
Anthony J. Brown, Chris Harms, Rupert Keplinger en Pi Stoffers
Omroep
ARD
Label
Napalm Records
Votes in SF
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
26 18
isfiatczch
25614
3
iscz
21
15
fiatch
564
21 - - - - - -

Selectieprocedure

Tijdens preselectie Unser Lied für Liverpool stelden acht artiesten hun lied voor, waaronder een TikTok-wildcard voor Ikke Hüftgold.

Will Church won afgetekend bij de internationale jury’s, maar het stemmende publiek beloonde hem niet. De jongeman belandde bij de laatste drie. Opvallend: Blood and Glitter haalde ruim 40 procent van de televoting en online stemmen binnen. De volledige top drie van de juryleden kreeg de minste punten van de Duitsers zelf.

De groep Lord of the Lost werd opgericht in Hamburg in 2007 door zanger Chris Harms, die al ervaring had opgedaan in andere muziekgroepen. In het begin heette de groep gewoonweg Lord, maar om verwarring met onder andere Songfestivalwinnaar Lordi te voorkomen, werd ‘of the lost’ eraan toegevoegd.

Ondertussen bestaat de groep nog uit vijf leden, nadat al zes anderen de groep verlaten hebben. Er zijn al maar liefst acht studio-albums verschenen waarvan het recentste in 2022, Blood and Glitter genoemd.

Het optreden in Liverpool op het Songfestival wordt trouwens niet het enige voor de Duitse groep in het Verenigd Koninkrijk. In februari al werden optredens in zes Britse steden aangekondigd onder de noemer Blood & Glitter Shows. Ze verzorgen momenteel zelfs het voorprogramma van Iron Maiden.

Clip

play

Advertentie