Rotterdam 2020 - Denemarken

kanimage
Artiest
Ben & Tan
Nummer
Yes
Muziek
Emil Adler Lei, Jimmy Jansson en Linnea Deb
Tekst
Emil Adler Lei, Jimmy Jansson en Linnea Deb
Omroep
DR
Label
TheArrangement
Halve finale
2
Sociale media

Bio

Het Deense duo Ben & Tan, bestaande uit Benjamin Rosenbohm en Tanne Amanda Balcells, bestaat nog niet zo heel lang. Ze leerden elkaar pas kennen tijdens de Deense versie van X Factor 2019. 

De 17-jarige Benjamin Rosenbohm, die geboren werd in Berlijn maar in Kopenhagen woont, wist in dat desbetreffende seizoen van X Factor de tweede plek te veroveren. Hij is sinds 2019 actief bezig met muziek en heeft ondertussen al twee nummers uitgebracht. Naast het nummer Yes dat het duo zal brengen op het Eurovisiesongfestival 2020, schreef hij ook Worth a Broken Heart.

De 22-jarige Tanne Balcells deed het iets minder goed maar wist toch een vierde plek in de wacht te slepen als lid van de meidengroep Echo. Na haar passage in X Factor werd het even stil rond Tanne omdat ze in het ziekenhuis was opgenomen met een nierbekkenontsteking.

De twee begonnen hun artistieke samenwerking op het einde van het programma. Uiteindelijk besloot het duo om zich in te schrijven voor Dansk Melodi Grand Prix. Het duo werd geselecteerd en kwam uit in de poule van Oost-Denemarken. Het duo wist deze voorronde te winnen waardoor een rechtstreekse plek in de finale verzekerd was. In de finale wisten de twee door te stoten naar de superfinale waar het Deense publiek 61% van de stemmen over had voor het nummer Yes.

Selectieprocedure

De Songfestivalvoorronde Dansk Melodi Grand Prix 2020 is naar goede gewoonte de selectieprocedure in Denemarken. Het was de vijftigste editie van dit Deense muziekfestijn. Het diende een groot feest te worden met een prachtige terugblik en een live-orkest Bij de finalisten zat Roxerloops, die in 2011 al voor België naar het Songfestival was geweest.

Al deze festiviteiten zouden gehouden worden in de Royal Arena in Kopenhagen. Er werd een publiek van meer dan 10.000 mensen verwacht maar daar stak het coronavirus uiteindelijk een stokje voor. Op het laatste nippertje werd beslist om de show te laten doorgaan zonder publiek.

Clip

play

Advertentie