Rotterdam 2021 - Australië

kanimage
Artiest
Montaigne
Nummer
Technicolour
Muziek
Jessica Cerro en Dave Hammer
Tekst
Jessica Cerro en Dave Hammer
Omroep
SBS Australia
Label
Wonderlick Entertainment
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 14 28
26
2
5

Bio

Montaigne werd geboren onder de naam Jessica Alyssa Cerro op 14 augustus 1995. Ze groeide op in het Hills District, een buitenwijk van Sydney. De vader van Montaigne was een voetballer die zowel in de Australische als de Maleisische nationale competitie speelde. Volgens de zangeres zelf, zou ze roots hebben in Argentinië, Spanje, de Filipijnen en Frankrijk. Jessica koos de artiestennaam Montaigne in 2013. De naam verwijst naar de Franse filosoof en schrijver Michel de Montaigne. Ze brengt indiemuziek.

De Australische werd ontdekt door radiozender Triple J. Met haar nummer Anyone But Me werd ze finaliste in een wedstrijd van de zender voor scholieren. Montaigne maakte eerst haar middelbaar af voor ze zich op haar muziekcarrière richtte. Op 5 augustus 2016 lanceerde ze haar debuutalbum Glorious Heights. Hiermee schopte ze het tot de vierde plaats in de ARIA Album Chart, de bekendste hitlijst van Australië, en won ze een ARIA award voor Beste Nieuwkomer van 2016. In 2019 kwam haar tweede plaat uit. Enkele maanden voor het Songfestival 2020 maakte ze haar derde tour door Australië af. Ze speelde op verschillende zomerfestivals en was de openingsact voor Cindy Lauper en Blondie.

In haar vrije tijd speelt Montaigne, net als haar vader, graag eens potje voetbal. Ze zet zich ook in voor het klimaat en probeert haar fans en volgers aan te sporen hun steentje bij te dragen om de planeet te redden. Ze experimenteert trouwens graag met verschillende haarkleuren en lichaamshaar … 

Selectieprocedure

Montaigne won in 2020 Eurovision - Australia Decides. Na de afgelasting van het Songfestival in 2020, werd bekend gemaakt dat de zangeres Australië ook in 2021 mag vertegenwoordigen. Haar nieuwe inzending stelde ze voor op het bekende LGBTQ-festival Mardi Gras. Dat optreden werd meteen de officiële videoclip. Al werden de beelden vocaal opgesmukt tegenover het échte live-optreden.

Australië is dit jaar niet live in de gaststad aanwezig, al blijft hun inzending Technicolour in de race. Montaigne zal via een vooraf opgenomen optreden deelnemen.

Clip

play

Advertentie