Rotterdam 2021 - Azerbeidzjan

kanimage
Artiest
Efendi
Omroep
İctimai
Sociale media

Bio

Deze 28-jarige zangeres is een volhoudster want ze ondernam al vijf pogingen om voor Azerbeidzjan op het Songfestival te zingen. Ze heet voluit Samira Efendi, maar koos kortweg voor Efendi als artiestennaam. Naast zingen, houdt Efendi zich graag bezig met dansen, schilderen en pilates.

Het Songfestival is niet de eerste competitie waar ze aan deel heeft genomen. Zo werd ze al derde in The Voice of AzerbaijanZe nam ook deel aan andere shows zoals Yeni ulduz en de preselectie Böyük Səhnə. In 2017 werd ze derde in een internationale zangwedstrijd die in Kazachstan werd gehouden. Vorig jaar zong ze voor Azerbeidzjan in de wedstrijd Voice of Nur-Sultan.

Efendi ging in 2020 Cleopatra zingen voor Azerbeidzjan, maar het had niet veel gescheeld of Senhit had het voor San Marino gezongen. De zangeres nam zelfs een demo op van het liedje, maar weigerde alsnog.

Selectieprocedure

Naar goede gewoonte koos de plaatselijke omroep weer intern voor kandidaat en lied. Efendi overtuigde een interne, internationale jury bestaande uit muziekexperten, journalisten, producers, tekstschrijvers en medewerkers uit de tv-wereld. Aangezien het Songfestival in 2020 niet doorging, mag de zangeres Azerbeidzjan in 2021 vertegenwoordigen.

Advertentie