Rotterdam 2021 - Bulgarije

kanimage
Artiest
VICTORIA
Omroep
BNT
Label
Ostereo
Halve finale
2
Sociale media

Bio

Zangeres Victoria Georgieva zal namens Bulgarije deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2021. Ze doet mee onder de naam VICTORIA. Ze is een opkomend talent in het land. VICTORIA’s onderscheidende stemgeluid en kenmerkende stijl maken haar één van de meest veelbelovende nieuwe artiesten uit Bulgarije.

VICTORIA kreeg bekendheid door haar deelname aan het vierde seizoen van de Bulgaarse versie van X Factor. Ze had ook al deelgenomen aan de eerste drie seizoenen, maar raakte toen niet voorbij de ronde bij de juryleden thuis. In het vierde seizoen lukte dat uiteindelijk wel en draaide ze negen weken mee in de liveshows. De Bulgaarse zangeres bracht haar eerste Engelstalige single I Wanna Know uit in de zomer van 2019.

‘Begin 2019 kon ik mij nog niet voorstellen hoeveel nieuwe deuren voor me open zouden gaan’, zei VICTORIA vorig jaar en voegde daaraan toe: ‘Ik ben trots om de Bulgaarse vertegenwoordigster te zijn in Rotterdam. Ik mag van geluk spreken om muziek te kunnen maken waarin ik geloof en om de vrijheid te ervaren te kunnen zijn wie ik ben. Ik verwacht dat ik mij thuis zal voelen in zo een modern, open-minded en multi-cultureel land als Nederland.’

Genoveva Hristova, VICTORIA’s manager en producer, gelooft dat het Songfestival de volgende stap zal zijn in VICTORIA’s internationale carrière. Hristova is ervan overtuigd dat de terugkeer van Bulgarije vele deuren zal openen voor de lokale creatieve industrie.

Uit haar Instagrampagina leren we dat Victoria houdt van honden en paarden. Zelf heeft ze vier honden, twee konijnen en een papegaai als huisdier. Bovendien is de zangeres in 2020 een van de officiële Europese ambassadrices van Earth Hour.

Selectieprocedure

Na de afgelasting van het Songfestival in 2020 behield Bulgarije zijn kandidaat, VICTORIA. De kandidate werd samen met haar lied intern geselecteerd.

De Bulgaren zouden in 2020 naar het Songfestival terugkeren met behulp van een sponsor - hoogstwaarschijnlijk het Britse platenlabel van VICTORIA. De deelname, de reizen naar Rotterdam, het maken van het lied en de video, de kleren voor op het podium, de promotie van het lied in het buitenland, dit alles zou betaald worden door de sponsor.

Advertentie