Rotterdam 2021 - Kroatië

kanimage
Artiest
ALBINA
Nummer
Tick-Tock
Muziek
Branimir Mihaljević, Max Cinnamon en Tihana Buklijaš Bakić
Tekst
Branimir Mihaljević, Max Cinnamon en Tihana Buklijaš Bakić
Omroep
HRT
Label
Universal Music Croatia
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. Jury Pub # HF Pos Pt. Jury Pub #
- - - - - 1 11 110
57
53
10

Bio

De Kroatische Albina Grčić werd in Split geboren op 6 februari 1999. Als artiestennaam heeft ze gekozen om haar voornaam, ALBINA, te gebruiken.

De zangeres kwam voor het eerst piepen in 2015 toen ze deelnam aan X Factor Adria. In de tweede ronde besliste ze zelf de wedstrijd te verlaten aangezien ze het voorstel om een groep te vormen niet zag zitten.

In 2019 waagde ze nog een kans in een talentenjacht. The Voice Hrvatska bracht haar meer geluk. In de battleronde werd ze nog opgevist, maar in de finale eindigde ze toch nog derde.

Onmiddellijk na haar podiumplaats kreeg ALBINA een platendeal aangeboden bij Universal Music Croatia. Op 16 oktober 2020 werd de debuutsingle van Albina Imuna na strah gelanceerd, waarmee ze een elfde plaats behaalde in de Kroatische hitlijsten.

Selectieprocedure

Na de afgelasting van het Songfestival in 2020, besloot de omroep HRT om via de jaarlijkse nationale voorronde Dora een nieuwe inzending te kiezen. ALBINA wist in de finale zowel bij de jury als het publiek de meeste punten te behalen en mag zo Kroatië vertegenwoordigen in Rotterdam.

Clip

play

Advertentie