Rotterdam 2021 - Georgië

kanimage
Artiest
Tornike Kipiani
Omroep
GPB
Sociale media

Bio

Tornike Kipiani is een Georgische zanger geboren op 11 december 1987 in Tbilisi. Hij is een vader van drie kinderen. De bijnaam van de zanger is ‘Kipo’.

Op 19-jarige leeftijd richtte Tornike een band op waarin hij normaal gezien niet zou zingen. Omdat de band niemand vond om die taak op zich te nemen, werd Tornike dan toch de leadzanger.

Tornike is niet aan zijn proefstuk toe, want in 2014 won hij X-Factor Georgië. Tamta, in 2019 de kandidate van Cyprus, was toen zijn mentor. In 2017 waagde hij al eens een poging om zijn land te vertegenwoordigen met het lied You Are My Sunshine, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Tornike is van opleiding architect. Van zijn ouders kreeg hij als kind een viool cadeau, maar uiteindelijk is hij overgeschakeld op gitaar. Uit een van zijn twee Instagramprofielen leren we dat hij ook heel erg van de natuur en van fotograferen houdt.

Selectieprocedure

Net als in 2019 gebruikten ze in Georgië talenjacht Idool om de kandidaat voor het Songfestival te selecteren. Tornike won als grote topfavoriet de show. Na de afgelasting van het Eurovisiesongfestival 2020, mag de zanger het land ook in 2021 vertegenwoordigen.

Advertentie