Kiev 2017 - Armenië

Artsvik
Fly With Me
Avet Barseghyan & David Tserunyan
Lilit Navasardyan & Levon Navasardyan
AMPTV
1

Resultaten

Jaar
Plaats
#
Pts
HF
#
Plaats
Pts
18
5
79
1
16
7
152

Bio

Artsvik Arutyunyan werd op 20 oktober 1984 geboren in het Armeense Kapan. Ze omschrijft zichzelf als singer-songwriter en actrice. Sinds 2010 werkt ze aan haar carrière als zangeres. Ze bracht al wat plaatjes uit, maar wacht nog op de doorbraak. Die kwam er ook niet in 2013. Toen nam ze deel aan The Voice of Russia (‘Golos’). Ze overleefde haar blind audition, maar in de volgende ronde sneuvelde ze al. In 2012 mag ze zich ook nog vaste gastzangeres noemen op feestjes van Jazz Parking in Rusland.

Haar coach in The Voice, populaire Russische zangeres Pelageya, neemt Artsvik toch mee op tournee. Ze heeft voorlopig dan ook meer succes in Rusland dan in Armenië zelf. Vooral haar duet met Margarita Pozoyan is een hit, ook op YouTube. De clip haalde al meer dan 2.236.00 views.

Selectieprocedure

Armeense omroep organiseerde voor 2017 voorronde Depi Evratesil, een televisieshow die in totaal meer dan drie maanden duurde. Na tal van audities, battles, liveshows en andere eliminatierondes bleven in de finale zangeressen Marta en Artsvik over. Die laatste haalde maar liefst 71% van alle stemmen binnen en won. Verschillende ex-songfestivalkandidaten zaten in de jury van de voorronde en begeleidden elk als coach een aantal kandidaten. Artsvik komt uit het team van zanger Essaï Altounian. Hij nam in 2015 deel aan het songfestival met groep Genealogy.

Clip

https://www.youtube.com/watch?v=g373Libigw8