Kiev 2017 - Azerbeidzjan

kanimage
Artiest
Dihaj (Diana Hajiyeva)
Nummer
Skeletons
Muziek
Isa Melikov en Sandra Bjurman
Tekst
Isa Melikov en Sandra Bjurman
Omroep
ITV
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
14 120
smmealgrmdbgitptiegecyhusibeplczua
65210155121212214441106
12 1 8 150
geaualbemeptgrmdisczcysilvites
2247513981661614103125
8

Bio

Diana Hajiyeva, geboren en getogen in Bakoe, is aan haar songfestivalproefstuk toe: afgelopen mei had ze al in het achtergrondkoortje van Samra moeten staan, die toen namens Azerbeidzjan zong. Maar ze werd vervangen. Haar band, Dihaj, brak twee jaar terug door in eigen land met de single I Break Again.

Ze nam in 2011 al deel aan de songfestivalvoorronde van haar thuisland, maar toen moest ze de duimen leggen voor Ell en Nikki, die uiteindelijk ook het songfestival dat jaar op hun naam schreven met Running Scared.

Diana omschrijft zichzelf als een producer, componiste, artieste en singer-songwriter. Ze studeerde af aan de muziekacademie van Bakoe en staat bekend om haar experimentele muziek. De jongedame studeerde later verder aan het gerenommeerde The Institute of Contemporary Music Performance in Londen. Daar leerde ze undergroundmuziek kennen.

Ze lanceerde Dihaj zelf en eigenlijk gaat het om een tro: Ali, Anar en Diana. De band trad al op tijdens festivals in Litouwen, Georgië én Nederland. Ze brengen elektronische muziek. Diana is minder bekend als solo-zangeres.

Selectieprocedure

Zangeres Diana Hajiyeva zal Azerbeidzjan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2017. Dat heeft de omroep ITV laten weten op haar website. Hajiyeva is in eigen land bekend onder de naam van haar band, Dihaj. Het is onder die naam dat ze aan het songfestival zal deelnemen.

Clip

play

Advertentie