Kiev 2017 - België

kanimage
Artiest
Blanche
Nummer
City Lights
Muziek
Ellie Delvaux , Pierre Dumoulin en Tim Bran
Tekst
Ellie Delvaux en Pierre Dumoulin
Omroep
RTBF
Label
[Pias]
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
4 363
seazsmlvilmealmtmkdkatnoesfifrgrlteemdambgisrsauitdeptchnliecybyrohusiplgbhrczua
134132214105548107810851414254123491018131217565811228546
23 1 4 165
segeaualmefiazptgrplisczcyamsilvitesgb
135411210785159976101511108
5

Bio

Ellie ‘Blanche’ Delvaux is amper 17 jaar en komt uit Brussel. Ze staat aan het begin van haar muzikale carrière. Ze nam in 2016 deel aan de Waalse versie van talentenjacht The Voice Belgique. Eerder nam ook de broer van Ellie, zanger Oliver Lord, deel aan het eerste seizoen van diezelfde televisieshow. Haar coach was het Franse pop-rock duo Cats on Trees. In de op twee na laatste aflevering, vlak voor de halve finale dus, werd de 17-jarige zangeres uitgeschakeld nadat ze te weinig stemmen van het publiek had gekregen en niet werd opgevist door haar coach.

Na haar deelname ging ze gewoon verder met liedjes opnemen en optredens geven. Haar opgenomen liedjes deelt ze via haar accounts op Youtube en Soundcloud. Ze zingt liedjes van bijvoorbeeld Adele, Ed Sheeran, Rihanna en Lana Del Ray.

Gepassioneerd door muziek (Alt-J, Aurora, RY X …) werkt ze momenteel samen met Pierre Dumoulin aan een EP die in de lente van 2017 zal uitkomen. Haar songfestivalliedje zal daar natuurlijk ook opstaan.

De liedjeswedstrijd in Kiev moet voor de doorbraak zorgen. Blanche: ‘Dit avontuur is een unieke en verrijkende ervaring, waar ik heel erg naar uitkijk. Dat zoveel mensen, allemaal met een verschillende achtergrond en cultuur, naar mij zullen kijken, is vreemd… en spannend tegelijk.’

Delvaux doet uit de doeken waarom ze ‘Blanche’ als artiestennaam koos: ‘Er heten al zoveel zangeressen Ellie! Blanche is gewoon mijn derde voornaam, zo simpel is het’, zegt ze. ‘Ik sta aan het begin van mijn carrière en ik start vanop een wit blad (‘une page blanche’ in het Frans). Ik zing dan wel in het Engels, ik wou toch graag ergens een Franse touch toevoegen. We hebben zo’n mooie taal, maar ik heb er nog nooit in gezongen. Met deze speciale artiestennaam zal er altijd een ‘Franse vibe‘ rond me hangen. En ook, ik vind Blanche heel mooi klinken. Ik wou een nieuwe en unieke naam als zangeres’, legt de jonge artieste uit.

Selectieprocedure

Op dinsdag 22 november in de late namiddag stuurde RTBF, staatsomroep van Franstalig België, een persbericht de wereld in waarin Ellie Delvaux (Foto: Laurelle Stéphane) aangekondigd werd als de Belgische songfestivalkandidate voor 2017. Ze zal onder de naam 'Blanche' zingen. Het is voor de vijfde keer op rij dat de kandidaat uit de selectie van The Voice komt. Roberto Bellarosa, Axel Hirsoux, Loïc Nottet, Laura Tesoro en ook Ellie Delvaux namen allemaal deel aan de Vlaamse of Waalse versie van deze populaire talentenjacht.

Blanche werkt voor haar inzending samen met Pierre Dumoulin, de Luikse leadzanger van de groep Roscoe. De song werd voorgesteld in maart 2017 en deed het meteen uitstekend bij de bookmakers. Platenlabel [PIAS] brengt het liedje uit, Ellie tekende er namelijk een platencontract.

Clip

play

Interview

play

Advertentie