Kiev 2017 - Duitsland

kanimage
Artiest
Levina
Nummer
Perfect Life
Muziek
Lindy Robbins, Dave Bassett en Lindsey Ray
Tekst
Lindy Robbins, Dave Bassett en Lindsey Ray
Omroep
NDR
Votes in SF
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
25 6
chie
33
21 - - - -

Bio

Isabella ‘Levina’ Lueen is 25 jaar oud en komt uit Berlijn. Ze studeert momenteel muziek management aan het muziekcollege van Londen. Naast zingen schrijft ze zelf ook liedjes, vooral pop- en soulnummers. Ze heeft een eigen band, waarmee ze soms optredens geeft in bars. Met die band, Miss Terry Blue, bracht ze al enkele singletjes uit en een E.P.

Ze werkt sinds een aantal jaar aan haar solocarrière, pendelend tussen Berlijn en Londen. Ze brengt af en toe nummers uit via iTunes en is als gastzangeres te horen op dance tracks van dj’s. Haar songfestivalliedje zal waarschijnlijk haar eerste hit worden. Perfect Life is een Amerikaanse productie. Lindy Robbins, Dave Bassett en Lindsey Ray zijn dan ook succesvolle componisten. Robbins schreef hits voor Demi Lovato, David Guetta en Jason Derulo. Bassett won in 2013 een Grammy en was vorig jaar ook genomineerd. Lindsey Ray werkte al samen met Mariah Carey en dj Tiësto.

Lena, die in 2010 het songfestival won voor Duitsland, was een van de juryleden tijdens de nationale finale. Een leuk moment voor Levina, want de overwinning van Lena had haar destijds €50 opgeleverd omdat ze op een Duitse overwinning gegokt had. Afwachten hoe de bookmakers Levina nu zullen inschatten.

Selectieprocedure

De nationale finale van Duitsland verliep behoorlijk ingewikkeld met verschillende afvalrondes en combinaties waarop gestemd kon worden. Er waren twee liedjes in running: Perfect Life en Wildfire. De kandidaten die de eerste ronde wisten te overleven, zongen de twee liedjes in verschillende muziekgenres. De combinatie van Levina met Perfect Life kreeg de meeste stemmen van de kijker thuis. De zangeres had eerder al haar concurrenten uitgeschakeld en was overgebleven met twee liedjes. Axel werd tweede.

Na de laatste plaatsen in 2015 en 2016 gooide omroep NDR het roer om: ze organiseerden een grote zoektocht naar een kandidaat. In totaal waren er om en bij de 2.000 aanmeldingen. 33 artiesten namen deel aan castingshows waarna er vijf finalisten overbleven. Duitsland ging voor 2017 bewust opzoek naar een nieuw, onbekend talent.

Clip

play

Interview

play

Advertentie