Kiev 2017 - Finland

kanimage
Artiest
Norma John
Nummer
Blackbird
Muziek
Lasse Piirainen & Leena Tirronen
Tekst
Lasse Piirainen & Leena Tirronen
Omroep
YLE
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
- - - 1 12 92
seaualbeptgrplmdisczcysilvesgb
15953141536468553
7

Bio

Duo Lasse Piirainen en Leena Tirronen van Norma John zijn al jarenlang vrienden, maar geen koppel. Ze treden sinds 2008 geregeld op met z’n tweetjes en brengen indie pop. Ze namen deel aan de Finse voorronde omdat ze vonden dat het tijd was om een niveautje hoger te geraken met hun muziek. Liedje Blackbird, dat ze samen componeerden, gaat over uit elkaar gaan en hoe al de dingen je aan dat ‘verliefde’ verleden doen herinneren. Hun deelname aan de Finse voorronde én aan het Eurovisiesongfestival zijn hun eerste serieuze wapenfeiten samen als duo. Ook hun solocarrières zijn vrij geruisloos verlopen tot hiertoe.

Zangeres Leena nam in 2010 solo deel aan X-Factor in Finland. Ze werd er derde. Niet veel later tekende ze een platencontract bij Sony Music. Onder de artiestennaam Leena Ihmemaassa bracht ze een volledig album uit en enkele singletjes, maar zonder veel succes. In 2011 stopte haar contract bij Sony al. Daarna verdween ze uit de belangstelling.

Lasse, die naast zanger en componist ook pianospeler is, zat al in verschillende muziekgroepjes. In 2007 maakte hij deel uit van de band van Anna Abreun en namen samen aan Idols. Komende lente zal hij als presentator te zien zijn op de Finse televisie.

Selectieprocedure

Aan Finse voorronde Uuden Musiikin Kilpailu ('UMK') namen tien songs deel. Tien internationale vakjury’s zorgden samen met de Finse kijkers thuis elk voor 50% van het eindoordeel. Zowel de experts als het publiek kozen beiden voor de song van Norma John. Emma was de grote favoriete voor de show, maar die rol maakte ze niet waar: na een door fouten geplaagd optreden kreeg ze slechts de bronzen plak mee naar huis. Günther, jaren geleden nog bekend door de Europese hit Ding Dong (You Touch My Tralala) nam ook deel, maar kwam niet verder dan een vijfde plek.

Clip

play

Advertentie