Kiev 2017 - Griekenland

kanimage
Artiest
Demy
Nummer
This Is Love
Muziek
Dimitris Kontopoulos
Tekst
Romy Papadea & John Ballard
Omroep
ERT
Label
Panik Records
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
19 77
azmealesmdambgcyro
5124271111241
15 1 10 115
geaualbemeptplmdiscyamitesgb
241461674712415465
10

Bio

Demy (Dimitra Papadea) is een erg populaire Griekse zangeres, geboren in Athene in 1991. Op 5-jarige leeftijd begon Demy met het nemen van pianolessen, iets dat ze tot op de dag van vandaag nog steeds doet. Ze neemt ze ook zanglessen. Naast haar professionele zangcarrière, studeert Demy rechten in Athene, een studie die ze graag zou afmaken in combinatie met zingen.

Ze werd bekend rond 2011-2012, wanneer ze enkele singles uitbracht die hoge posities behaalden in de hitlijsten. In de jaren die volgden nam haar populariteit als zangeres alleen maar toe. Tussen 2012 en 2016 bracht ze maar liefst 19 singles en 2 albums uit. Daarnaast verscheen ze ook in videoclips, speelde enkele grote rollen in musicals en trad ze regelmatig op in liveprogramma’s. Ze maakte in 2015 deel uit van de jury in een talentenjacht genaamd The Music School en in 2017 zal ze ook te zien zijn in de musical Mamma Mia. Demy wist maar liefst 11 awards op de Griekse MAD Music Video Awards en 1 award op de MTV Europe Music Awards in de wacht te slepen. Daarnaast werd ze ook tientallen keren genomineerd voor andere awards. In 2017 zal ze dus de Griekse vlag vertegenwoordigen op het songfestivalpodium in Kiev.

Selectieprocedure

Verschillende nieuwsmedia, zowel uit Griekenland als daarbuiten, meldden midden januari dat zangeres Demy dan toch gekozen was om Griekenland te vertegenwoordigen op het komende songfestival in Kiev. Hitmakers Fokas Evangelinos en Dimitris Kontopoulos (twee heren die al vaak scoorden op het songfestival) zullen voor drie liedjes zorgen. Er komt dan een kleine nationale finale waarbij het publiek dé song voor Kiev mag kiezen. Alle kosten die verbonden zijn aan de songfestivaldeelname van Griekenland worden gecoverd door platenlabel Panik Records en sponsors.

Met deze aanduiding kwam er meteen een einde aan de chaotische selectie van Griekenland. Eerst lagen er plannen op tafel om in zee te gaan met Helena Paparizou, dan zou er een nationale voorronde komen, maar daar bleek niet genoeg geld voor te zijn. Eventjes werd gedacht aan een finale tussen groep Stereo Soul en Demy, maar die laatste kreeg dus voorrang.

Clip

play

Advertentie