Kiev 2017 – Israël

Imri Ziv
IBA
2

Selectieprocedure

Imri Ziv won de nationale finale The Next Star for Eurovision en zal Hovi Star opvolgen als Israëlische kandidaat voor het songfestival in Kiev. De show nam verschillende weken in beslag en verliep volgens een soort X-Factor en K3 zkt K3. Ziv was duidelijk de publieksfavoriet aangezien de uitslag volledig door televoting werd bepaald. Tijdens de finale werd echter enkel de artiest gekozen. Het lied van Ziv zal achter gesloten deuren worden geschreven.

Bio

Ziv is vooral actief als danser en backing vocal. Hij stond op die manier zelfs al twee keer op het songfestival: in 2015 als achtergronddanser- en zanger bij Nadav, en in 2016 als backing vocal bij Hovi Star. Beide kandidaten haalden de finale en namen net als Imri Ziv deel aan dezelfde voorronde. Hij zingt zowel in het Hebreeuws, als in het Engels en Spaans.

In 2012 waagde hij zijn kans in de Israëlische The Voice, maar viel al snel af. Hij zingt bij het groepje Caliente en zij treden af en toe op tijdens private feestjes. De jongeman studeert ook nog: Media aan de universiteit. Naast zingen en dansen is hij ook vaste klant in de fitness. Hij toont zijn afgetrainde lichaam dan ook graag op social media.

Imri: 'Ik ben blij dat ik voor een derde keer mag deelnemen aan het songfestival, en dit keer volledig op de voorgrond. Ik ga mijn best doen om de show weer naar Israël te brengen!'

Geef een reactie