Kiev 2017 - Letland

kanimage
Artiest
Triana Park
Nummer
Line
Muziek
Agnese Rakovska, Kristaps ?rglis en Kristians Rakovskis
Tekst
Agnese Rakovska, Kristaps ?rglis en Kristians Rakovskis
Omroep
LTV
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
- - - 1 18 21
fiazmdisesgb
155127
18

Bio

Triana Park staat bekend om hun speciale mix van rock, jazz en swing plus krachtige zang, niet al te serieuze benadering van muziek en hun gevoel voor humor. Het debuutalbum van de band werd genomineerd voor de Latvian Music Awards en ze traden al op in een paar Europese landen. De live shows van de band zitten vol muzikale en artistieke verrassingen, zoals bijvoorbeeld de extravagante outfits en kapsels van zangeres Agnese.

De band, bestaande uit Agnese Rakovska (zang), Artūrs Strautiņš (gitaar) Edgars Viļums (drum), en Kristaps Ērglis (bas) namen verschillende keren deel aan de nationale preselectie van Letland. Namelijk in 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012. Bij hun zesde poging in 2017 was het raak.

Selectieprocedure

De band Triana Park heeft Supernova gewonnen, de Letse voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Ze versloeg haar drie andere concurrenten in de finale, waarin enkel de Letse kijkers stemrecht hadden. De Letten doen de laatste twee jaren goede zaken op het songfestival, want de Baltische staat haalde telkens de finale. Vorig jaar werd zanger Justs vijftiende. De vernieuwde voorronde zorgde voor die ommekeer.

Clip

play

Advertentie