Kiev 2017 - Malta

kanimage
Artiest
Claudia Faniello
Nummer
Breathlessly
Muziek
Philip Vella & Sean Vella
Tekst
Gerard James Borg
Omroep
TVM
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
- - - 2 16 55
rsatmkronliesmhrbybglteeilfrde
268135115714263
4

Bio

Met Breathlessly deed Faniello wat bij haar acht (!) eerdere deelnames aan de nationale finale in haar land niet lukte: winnen. De zangeres nam tussen 2006 en 2013 élk jaar deel aan de voorronde. Ze kwam meerdere malen in de buurt van de zege, maar moest uiteindelijk telkens nipt de duimen leggen. Dit is haar elfde inzending op negen deelnames. Sommige jaren stuurde ze namelijk twee liedjes tegelijk in.

Haar broer is Fabrizio Faniello, hij vertegenwoordigde Malta tweemaal op het songfestival. In 2001 werd hij negende. Zijn tweede deelname in 2006 was minder succesvol. Fabrizo werd namelijk 24ste en laatste in de grote finale, met amper één puntje. Ook hij nam verschillende keren deel aan de voorronde. In totaal al tien keer. Het komt in Malta wel vaker voor dat steeds dezelfde artiesten terug keren naar de populaire show.

Muziekshows en zangwedstrijden zijn altijd belangrijk geweest in het leven van de zangeres. Het is dankzij zulke shows dat ze begon met zingen en optreden. Haar eerste deelname aan de voorronde van Malta zorgde voor haar doorbraak. Claudia won er een prijs voor Beste nieuwkomer.

In 2010 kwam haar eerste full-cd uit en twee later ging ze in duet met Franse zangeres (en ook deelneemster aan het songfestival) Anggun. Claudia, die zelf liedjes schrijft, is best populair in Malta. Toch voelt ze zich niet te goed om ook te zingen op trouwpartijen, begrafenissen en recepties, of in bars en restaurants.

Selectieprocedure

Claudia Faniello kon de Maltese kijkers overtuigen in de voorronde Malta Eurovision Song Contest 2017, en kreeg het ticket naar Kiev cadeau. Zanger Kevin Borg, ook een artiest met verschillende eerdere ervaringen in de Maltese voorronde, kaapte het brons weg. Het zilver ging naar Janice Mangion en haar Malteestalige song. Claudia haalde uiteindelijk maar 452 stemmen meer.

Clip

play

Interview

play

Advertentie