Kiev 2017 - Montenegro

kanimage
Artiest
Slavko Kalezic
Nummer
Space
Muziek
Momcila Zekovica, Adis Emenic en Iva Borsic
Tekst
Momcila Zekovica
Omroep
RTCG
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
- - - 1 16 56
seaufiazgrmdisczamsiites
1731378221651
6

Bio

Met Slavko Kalezić stuurt Montenegro een opmerkelijke kandidaat naar Kiev. Slavko is zanger, acteur én drag queen. Hij valt op door zijn uitdagende outfits, opvallende videoclips en flamboyante uiterlijk. Hij wandelt zonder problemen rond op hoge naaldhakken. Hij had ooit een relatie met (intussen) lesbische zangeres Marija Šerifović . Zij won in 2007 het songfestival voor Servië. Iets zegt ons dat ook hij intussen een andere kant van zichzelf heeft ontdekt …

Kalezić werd geboren in 1985 en is een gevierd acteur bij het Nationaal Theater van Montenegro. Hij stond ook al op de planken in Servië en acteerde eerder in Franse en Russische films. Ook in Montenegro zelf is hij vaak te zien in films. Hij noemt zich dan ook een ‘zingende acteur’. In 2011 kwam zijn eerste single uit.

De grote doorbraak als zanger komt er in 2013. Dan neemt hij deel aan X Factor Adria, de Balkan-versie van X-Factor. Ook Highway, de songfestivalkandidaten van vorig jaar, namen daar aan deel. Hij valt op tijdens zijn auditie, maar moet de show vrij snel verlaten. Omdat hij zo populair is bij het publiek mag hij in datzelfde seizoen terugkeren als tijdelijke presentator en ook als pauze-act. In 2014 komt de eerste cd van de man uit en hij gaat op tournee in zijn thuisland. Hij brengt vooral elektronische popmuziek.

Selectieprocedure

Montenegro maakte via twee selectiecomités een interne keuze voor 2017. Space, het liedje dat ze uiteindelijk kozen, was eigenlijk \'maar\' tweede keuze. Oorspronkelijk was er gekozen voor Hot It Is van Sam Sommer, maar hij trok zich op het laatste nippertje terug wegens auteursrechtproblemen. De leden van het selectiecomité vonden geen enkele andere song geschikt om Montenegro te vertegenwoordigen, maar omdat ze er toch graag wouden bij zijn in Kiev, kozen ze uiteindelijk voor Space omdat die song al op de tweede plaats stond in hun allereerste selectie.

Clip

play

Advertentie