Kiev 2017 - Nederland

kanimage
Artiest
O'G3NE
Nummer
Lights and Shadows
Muziek
Rick Vol & Rory de Kievit
Tekst
Rick Vol & Rory de Kievit
Omroep
AVROTROS
Label
BMG
Halve finale
2
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
11 150
sesmdkatnoesfrlteebgaudeptchiegebyrohusibeplgbhrczua
376124342410483741512811084983
6 2 4 200
rsatmkmtrohudkiesmhrnochbybglteeilfrdeua
81289121617815141112895845136
6

Bio

O’G3NE (foto Robin Kamphuis) bestaat uit zussen Lisa, Amy en Shelley Vol. Die laatste twee vormen een tweeling. De speciale groepsnaam verwijst naar de bloedgroep die dankzij hun moeder in hun bloed en genen zit: O-GENE dus. Hun songfestivallied is een ode aan de hoop en aan hun zieke moeder. De volledige inzending is een familiegebeuren. Vader Rick Vol en Rory de Kievit schreven en componeerden namelijk de song. Die laatste is de vriend van Shelley. Het lied ontstond in de woonkamer van de familie.

Het trio werd in 2007 op jonge leeftijd bekend nadat ze de Nederlandse nationale voorronde voor het Junior Eurovisiesongfestival wonnen. Uiteindelijk werden ze op het festival zelf met hun song Adem in, adem uit elfde op zeventien deelnemende landen. Onder hun eigen namen brachten ze verschillende kinderliedjes uit en namen twee albums op.

In 2012 stuurden ze al een liedje in voor de Nederlandse songfestivalvoorronde, maar ze raakten niet geselecteerd voor de liveshows. Het was wachten tot 2014 voor dé grote doorbraak. Die kwam er dankzij hun overwinning in The Voice of Holland. Marco Borsato was de coach van dienst. Hun eerste single, Magic, was meteen een erg groot succes. Het grote succes in de hitlijsten bleef daarna uit.

Na heel wat optredens en verschijningen op radio en televisie brachten ze afgelopen zomer pas hun eerste album uit als O’G3NE. Die plaat vond wel weer vlotjes zijn weg naar de hoogste regionen van de Nederlandse charts. In 2016 nam O’G3NE ook deel aan Beste Zangers, de Nederlandse versie van Liefde voor Muziek. Hun covers uit dat programma zijn hits op YouTube. Tot en met februari 2017 zijn de meisjes druk bezig met hun zo goed als uitverkochte theatertournee.

Selectieprocedure

Eind oktober bevestigde omroep AVROTROS alle geruchten door officieel aan te kondigen dat meidengroep O'G3NE voor Nederland naar Kiev afzakt. Er zouden ook gesprekken geweest zijn met ex-deelnemer Waylon (2014), Dotan en VanVelzen. De meisjes riepen al enkele jaren dat ze enorm graag wouden deelnemen. In augustus deed al de ronde dat ze eindelijk geselecteerd waren.

Algemeen directeur Eric van Stade van AVROTROS: 'De laatste jaren hebben wij met zeer ervaren artiesten gewerkt die hun sporen hebben verdiend. Dat heeft ervoor gezorgd dat we weer een belangrijke speler zijn tijdens dit festival. Deze lijn zetten wij voort met O'G3NE. Dat de dames favoriet zijn bij de fans en kijkers om Nederland te vertegenwoordigen is inmiddels wel bewezen. Hun enorme achterban met bijna 100.000 volgers op Facebook en Twitter en de miljoenen views die zij op YouTube hebben, tonen de waardering voor het trio.'

O'G3NE: 'Wij zijn super trots dat wij dit vertrouwen krijgen en hebben enorm veel zin in dit avontuur. Na het Junior Songfestival en het winnen van The Voice of Holland is dit een nieuw hoogtepunt in onze carrière. Ons doel is om te winnen en het festival weer naar Nederland halen!'

Clip

play

Interview

play

Advertentie