Kiev 2017 – Oostenrijk

Nathan Trent
ORF
2

Selectieprocedure

ORF maakte de keuze volledig intern, zoals ze aangekondigd hadden. In 2015 en 2016 hadden ze wel nog een voorronde georganiseerd. Een team, met daarin muziekexperts Eberhard Forcher en Christof Straub, gingen voor 2017 op zoek naar een nieuw, jong talent. Ze benaderden Nathan Trent en vroegen hem om een liedje in te dienen. Dat deed hij dus met succes. In februari komen we te weten hoe dat liedje klinkt.

Bio

Nathan, geboren in 1992, is een singer-songwriter uit Innsbruck. Hij brengt voornamelijk pop- en R&B muziek. Hij kreeg een tweetalige opvoeding (Italiaans en Duits). Vanaf zijn 3 jaar volgt hij al privélessen in piano en viool. Zo krijgt hij de muziekmicrobe te pakken. Later volgt hij een muziekopleiding en ook nu volgt hij nog zanglessen. Naast zanger is Nathan ook acteur. Zijn allereerste single, Like It Is, kwam in juni 2016 uit. Die release werd opgepikt door het team dat zocht naar een geschikte Oostenrijkse songfestivalkandidaat. En zo komt het dat dit nieuw talent zijn land mag vertegenwoordigen in Kiev.

Opvallend: Nathan was ook in de running om voor Duitsland deel te nemen aan het songfestival 2017. Hij schopte het namelijk tot bij de laatste 33 kandidaten die in aanmerking komen om deel te nemen aan de Duitse voorronde.

Geef een reactie