Kiev 2017 - Slovenië

kanimage
Artiest
Omar Naber
Nummer
On My Way
Muziek
Omar Naber
Tekst
Omar Naber
Omroep
RTVSLO
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
- - - 1 17 36
segebemefiptplczes
142934814
17

Bio

Omar Naber keert na twaalf jaar terug naar het songfestival. Opnieuw wist hij Slovenië te overtuigen van zijn talent en zong hij zijn weg naar Kiev. De zanger probeerde in 2005, toen ook in Kiev, al een goed resultaat te behalen op het songfestival maar werd uitgeschakeld in de halve finale. Hij werd er twaalfde.

Voor de zanger met Jordaanse roots betekende die eerste deelname aan de liedjeswedstrijd de grote lancering van zijn carrière. Hij mocht zijn debuutplaat uitbrengen en scoorde verschillende hitsingles. Een daar van werd zelfs de beste verkochte single van het jaar in Slovenië. Hij gaf al over de 900 optredens in zo’n 27 landen. Een paar jaar na zijn succes daalde de populariteit van Omar weer. Zo komt het dat hij in 2009, 2011 en 2014 opnieuw deelneemt aan voorronde EMA. In 2016 waagt hij zelfs zijn kans in de Zwitserse selectie voor het Eurovisiesongfestival, maar ook daar lukt het hem niet om (nog eens) te winnen.

Tegenwoordig spendeert Omar Naber heel wat van zijn tijd in Londen. Hij heeft daar zelfs een licentie om er als straatartiest te mogen optreden. Met deze nieuwe deelname aan het songfestival wil hij tonen dat hij zijn thuisland niet vergeten is. Opmerkelijk: liedje On My Way schreef hij tien jaar geleden al.

Selectieprocedure

Zanger Omar Naber wist vanavond de meeste stemmen te verzamelen tijdens de finale van EMA, de Sloveense voorronde waarin het lied voor Kiev gekozen werd. Het resultaat van de finale werd bepaald door 50% televoting en 50% jury. Omar wist de tweede plaats bij de televoting te behalen en de eerste plaats bij de jury. Het is de achtste keer dat dit stemsysteem gebruikt werd en ook de achtste keer dat de publiekswinnaar het niet haalt.

Clip

play

Advertentie