Kiev 2017 - Tsjechië

kanimage
Artiest
Martina Bárta
Nummer
My Turn
Muziek
DWB & Kyler Niko
Tekst
Kyler Niko
Omroep
?T
Halve finale
1
Sociale media

Results

Jaar Pos Pt. # HF Pos Pt. #
- - - 1 13 83
segeaubemeazptpliscyamsilvesgb
414624143514107108
14

Bio

Zangeres Martina ‘Bárta’ Bartova is een jazz-zangeres en model uit Praag die ook veel tijd doorbrengt in Duitsland, ze woont er momenteel zelfs. Toch is ze in Tsjechië helemaal niet zo bekend. Ze kan trouwens een speciaal instrument bespelen: namelijk de hoorn!

Ze studeerde af aan het conservatorium van Praag. Momenteel studeert de zangeres aan het Jazz Instituut van Berlijn. Ze maakt deel uit van Duitse cover- en partyband 4 to the Bar. Martina speelde ooit Lady Marianne in een musicalversie van Robin Hood. Ze trad al op in verschillende Europese clubs en op kleine festivals. In het verleden zong ze nog bij de Felix Slováček big band, één van de populairste van Tsjechië.

Selectieprocedure

De aanduiding van Martina werd een paar weken te vroeg gelekt door haar band, 4 to the Bar. De omroep ontving ongeveer 300 liedjes en koos er daar 5 uit. Die werden gekoppeld aan verschillende artiesten, met Martina als de uiteindelijke kandidate. Het liedje werd opgenomen in Londen en is gecomponeerd door een volledig buitenlands team.

Clip

play

Advertentie