Kiev 2017 - Wit-Rusland

Naviband
Historyja majho žycci
Arciom Lukjanienka
Arciom Lukjanienka
BTRC
2

Resultaten

Jaar
Plaats
#
Pts
HF
#
Plaats
Pts
17
3
83
2
14
9
110

Bio

Koppel Arciom Lukjanienka en Ksienija Žuk vormen samen Naviband en brengen vooral indie pop. Ze zingen enkel en alleen in het Wit-Russisch, dus hun inzending voor Kiev zal niet in het Engels gezongen worden. Dat is een primeur voor het land. Romantisch: ze leerden elkaar drie jaar geleden kennen op … Valentijnsdag. De groepsnaam heeft geen speciale betekenis.

Naviband ontstond in 2013 en een jaar later kwam al het eerste album uit, Soncam sahretyja. Daarna wonnen ze de award voor Ontdekking van het Jaar én voor Beste Wit-Russische Song. In 2015 én 2016 probeerden ze Wit-Rusland al op het songfestival te vertegenwoordigen. Ze werden op korte tijd populair en hadden al succes in Oekraïne, Rusland, Polen en zelfs in Duitsland. Begin 2017 stelden ze hun nieuwste plaat voor.

Selectieprocedure

De groep Naviband werd vorig jaar al vierde in de nationale finale, maar deed het nu dus nog een stuk beter. De Wit-Russische indieband zegevierde met een song waarvan de titel zoveel betekent als ‘Verhaal van mijn leven’.

Clip

https://www.youtube.com/watch?v=coFfFZvPmRY